Amerikai újságíró: Ukrajna 2025-ben ellenoffenzívát indíthat Oroszország ellen

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, katona, ágyú, Irpiny
"Irpin. Nem bocsájtunk meg" - írták a lőszerre ukrán katonák.
Fotó: MTI/AP/24. gépesített dandár/Oleh Petraszjuk
Vágólapra másolva!
A Washington Post szerzője bebizonyítja a Mandiner szemléje szerint, hogy a véres tündérmese műfaja továbbra is virágzik a mainstream nyugati médiában.
Vágólapra másolva!

A The Washington Post rovatvezetője, Max Boot véleménycikket írt Zelenszkij amerikai látogatása után. „Nagyobb nyugati támogatással, a mozgósításra fordított nagyobb figyelemmel, a védelmi ipar bővítésével és erődítmények építésével 

Ukrajna nemcsak a pozícióját lesz képes továbbra is megtartani, hanem lehetőséget kap arra is, hogy 2025-ben megteremtse az ellentámadások feltételeit 

- fogalmaz.

Hozzátette: „Nehéz hónapok állnak előttünk, miközben Ukrajna azért küzd, hogy megtartsa a frontvonalakat, és újjáépítse szétvert energetikai infrastruktúráját.

 A Nyugatnak meg kell mutatnia, hogy nem ingadozik

a támogatásában. Az ukránok, akik ennek a szörnyű konfliktusnak a fő terhét viselik, biztosan nem ingadoznak”.

Halkan tesszük hozzá: nem gondoljuk, hogy egy százmilliós olvasottságú lap rovatvezetője ne lenne tisztában a sokszoros orosz fölény és a tömeges ukrán dezertálás valóságával, így a gondolatai még ijesztőbbnek tűnnek. A Politico már levonta a következtetéseket, a Washington Post úgy tűnik, még nem. (Mandiner)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!