Több orvos sem vett komolyan egy nőt, akiről végül kiderült, hogy halálos beteg

Vágólapra másolva!
A 39 éves Emma McQuitty azt állítja, az orvosok többször elhajtották, mielőtt kiderült, hogy négyes stádiumú rákja van.
Vágólapra másolva!

Emma McQuitty februárban ment be a sürgősségire Belfastban, mivel súlyos fájdalmai voltak és vérzett. 

A tünetei olyan súlyosak voltak, hogy már járni sem tudott.

 Miután 15 órát várt a kórházban, az anyukát fájdalomcsillapítókkal hazaküldték. A következő hat hónap alatt még négyszer kellett bemennie a sürgősségire, és mindig ugyanígy járt - írja a Mail Online.

Júliusra már elviselhetetlen lett a fájdalma, a családja könyörgött neki, hogy keressen fel egy másik kórházat. 

Itt az orvosok felfedezték, hogy negyedik stádiumú rákja van, a méhnyakon kialakult daganat átterjedt a méhére és a húgyhólyagjára is.

 Hetekkel később kimutatták, hogy a nyirokcsomóiban is van daganat. Az egyedülálló anya elmondta, hogy miközben felkészült a kezelésre, veseelégtelenségben és életveszélyes vérmérgezésben szenvedett.

Úgy érzem, ha az orvosok korábban hallgattak volna az aggodalmaimra, talán nem lennék ilyen szörnyű helyzetben. 

"Hat hónapig jártam a sürgősségire, de minden alkalommal fájdalomcsillapítóval hazaküldtek, mondván, szokjak hozzá, hogy erős a menstruációm. Valójában vizsgálatokra és kezelésre lett volna szükségem. Azért hálás vagyok, hogy a másik kórházban lelkiismeretesek voltak és végre tudjuk, mi a bajom és megkaphatom az ellátást. Tudom, hogy nagyon nehéz út áll még előttem" - mondta Emma McQuitty.

A család létrehozott egy GoFundMe oldalt, hogy pénzt gyűjtsenek a kezelésekre és a mindennapi életre. Emma állapota ugyanis annyira leromlott, hogy már csak segítséggel képes járni is, dolgozni pedig egyáltalán nem tud.

A negyedik stádiumú méhnyakrákkal diagnosztizáltak mindössze 15 százaléka él a diagnózis után még öt évet.

Magyarországon a nőknél a második, a férfiaknál a harmadik leggyakoribb halálok a HPV okozta daganatos megbetegedés. A tapasztalatok szerint pedig egyre több esetben okoz 30 év alattiaknál is méhnyakrákot a vírus, ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrés fontosságát. Dr. Kassai Enikő lézerspecialista nőgyógyász elmondta, a méhnyakrákszűrésnél ráadásul sokkal pontosabb eredményt ad egy új biomarker vizsgálat, amivel bizonyítottan megállapítható, hogy a HPV rákképző fázisban van-e, vagyis kell-e attól tartani, hogy három hónapon belül rákot okoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!