Vágólapra másolva!
Szombat este Düsseldorfban a németek ellen kezdi meg szereplését a magyar fociválogatott a Nemzetek Ligája A osztályában. A két csapat nem is olyan régen, a nyári Európa-bajnokságon találkozott egymással, ahol egy óriási bírói csalás is hozzásegítette a németeket a Szoboszlaiék elleni győzelemhez.

Szombat este 20.45-kor Düsseldorfban, az 2000-es években immár hatodjára is összecsap német földön a magyar és a házigazda válogatott. Az eddigi mérleg két-két győzelem és egy döntetlen, azaz nyugodtan mondhatjuk, hogy igazi rangadó immár a két csapat találkozója.

Legutóbb Stuttgartban találkozott a két együttes, és a németek emlékezetes körülmények között, a csaló holland bíró, Danny Makkelie hathatós közreműködésével tudtak nagy nehezen 2-0-ra nyerni. Mint arra emlékezhetünk, Ilkay Gündogan nekirohant a labdát fedezni igyekvő Willi Orbánnak, aki elesett, a játékvezető azonban nem fújt, a játék ment tovább, és Jamal Musiala a magyar kapuba lőtt. Gündogan a meccs után azt mondta, röhejes a magyarok felháborodása, a Premier League-ben egy ilyen ütközést biztos nem fújnának le, Marco Rossi ugyanakkor kiborult a meccs után, emlékeztet a Magyar Nemzet cikke.

Clément Turpin állítólag az egyik legjobb bíró, most bizonyíthatja, hogy ez valóban így van
Fotó: AFP / AFP 

A szombati meccset az egyik legjobbnak tartott európai bíró, a francia Clément Turpin vezeti, aki eddig három meccset fújt a magyar válogatottnak és mindhármat meg is nyertük. A minden bizonnyal számára is legemlékezetesebb ezek közül a 2022. június 14-i angol-magyar volt, ahol 4-0-ra agyonvertük a hazai csapatot. De arra nincs garancia, hogy Turpin ismét hibátlanul teszi a dolgát.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!