Részeg utas miatt kényszerleszállást hajtott végre egy gép Münchenben

Vágólapra másolva!
Sokkoló dolog történt az easyJet Londonból Görögországba, Kos szigetére tartó járatán kedden. Egy részeg férfi megpróbálta megrohamozni a pilótafülkét, ki akarta nyitni a gép egyik ajtaját és nekiment a személyzetnek. Az eset több mint 9000 méter magasan történt, a repülő kényszerleszállást hajtott végre.
Vágólapra másolva!

Egy Londonból Görögországba tartó easyJet járat kényszerleszállásra kényszerült, miután egy részeg utas megpróbálta megrohamozni a pilótafülkét több mint 9000 méter magasan, ki akarta nyitni az egyik ajtót - írja a Mirror.

Nagyon megrémültek az utasok a tomboló férfi kirohanása miatt, többen zokogtak.

Az illető nekiment a személyzetnek, kényszerleszállás után rendőrök vezették ki a fedélzetről. A gép ujjongásban tört ki, amikor a A szürke pólóba és jellegzetes piros sapkába öltözött férfitől megszabadultak. Az eset kedden történt, a gép délután indult a Gatwick repülőtérről, és a görögországi Kos felé tartott, de a pilóták kénytelenek voltak letenni a gépet Münchenben. 

Ez azután történt, hogy volt némi turbulencia, ezért a részeg utas „szemétnek” nevezte a kapitányt, és úgy gondolta, majd ő átveszi az irányítást.

A férfit végül a légiutas-kísérők és néhány utas a földre szorították.

A személyzet nagyszerű volt és nagyon bátor, de ez az egész dráma borzasztóan felkavaró volt

- mondta egy illető.

Ahogyan arról az Origo már korábban beszámolt, egy részeg férfi miatt meg kellett szakítani az útját a Ryanair Rigából Dublinba tartó egyik járatnának. Az utas félmeztelenre vetkőzött, és a hátsó mosdóknál pózolt izmaival, majd könyökével a falat kezdte el verni. Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Jet2 glasgow-i járatának is, miután egy részeg nő megtámadta a légiutas-kísérő személyzetet.

Egy másik ittas nő őrjöngve szétdobált kétmillió forintot, vitte a szél. Már a repülőn baj volt vele és a férjével, őt le kellett kötözni. Arról is írtunk nemrég, hogy egy Craiova és London-Luton között közlekedő Wizz Air járat megszakította útját Budapesten, mert füst jelent meg a fedélzeten. A személyzet két tagja rosszullétre panaszkodott. A repülőgép, egy Airbus A320-as, hajnali indulás után már Magyarország légterében repült, amikor a pilóták úgy döntöttek, hogy megszakítják az utat. 

A füst a légkondicionáló rendszeren keresztül jutott be az utastérbe,

ezért a gép Kecskemét környékén fordult vissza, és 6:11-kor biztonságosan leszállt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!