Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapata csütörtökön a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a korábban leigazolt Loic Serra váltja majd az Astonhoz igazoló Enrico Cardile-t a karosszériáért felelős technikai igazgató posztján.

Már egy ideje komoly átalakítások zajlanak a Ferrari technikai részlegén, most pedig a maranellói istálló bejelentése szerint a júliusban az Aston Martinhoz távozott technikai igazgató, Enrico Cardile helyét a Mercedestől átcsábított Loic Serra veszi át.

F1 Grand Prix of Italy
Októbertől új technikai igazgatója lesz a Ferrarinak
Fotó: NurPhoto via AFP

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy a hosszú felmondási ideje miatt a francia szakember majd csak október 1-jén áll munkába a Ferrarinál, ám most eldőlt, hogy pontosan milyen szerepkörben számítanak majd rá. Az olasz csapat bejelentése szerint a karosszériáért felelős technikai igazgató feladatkörét fogja ellátni. 

A Ferrari tájékoztatása szerint Serra felel majd a kasztni projektmérnökségért, amelyet Fabio Montecchi vezet, a járműteljesítményért felelős részlegért, mely Marco Adurno irányítása alatt áll, a Diego Tondi által vezetett aerodinamikai részlegért, a pályamérnökségért, amely Matteo Togninalli vezetésével működik, valamint a kasztniműveletekért, amelyek Diego Ioverno irányítása alatt maradnak, aki továbbra is ellátja a sportigazgatói feladatokat. Az átmeneti időszakban a csapatfőnökként tevékenykedő Fred Vasseur látja el ezt a munkakört. 

A közleményből az is kiderül, hogy a motorokért felelős technikai igazgató továbbra is Enrico Gualteri marad.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!