Nagy lángokkal ég egy panelház Londonban

Vágólapra másolva!
Egy többemeletes társasház ég Délkelet-Londonban. A ház két emeletén gyulladtak ki lakások, a tüzet 70 tűzoltó próbálja eloltani.
Vágólapra másolva!

A londoni tűzoltókat délután, kicsivel egy óra előtt értesítették, hogy ég egy panelház. 

Az épület 9. és 10. emeletén és kigyulladt egy lakás.

 A hatóságok felszólították a lakosokat, hogy kerüljék el a környéket, amíg a tűzoltók dolgoznak. A Rosenthal utat és a környékét lezárták. 

A londoni tűzoltók azt írják a közleményükben, hogy 10 tűzoltóautó és 70 tűzoltó van a helyszínen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet - írja a The Guardian

Ahogy korábban megírtuk, Észak-Karolinában mesekönyv miatt gyulladt ki egy gyerekülés. A tüzet egy szomszéd vette észre, aki kiszúrta, hogy füst száll fel a kisbuszból, miután a család vasárnap hazatért a templomból Észak-Karolinában. A család egyik tagja kerti slaggal oltotta el a lángokat. Az autóban a tűz idején senki sem tartózkodott, így nem történt személyi sérülés. A nyomozók kiderítették, hogy a tüzet a gyerek mesekönyvében lévő kis lítium akkumulátor túlmelegedése okozta. Korábban Oklahomában gyulladt ki egy ház lítium egy lítium-ion akkumulátor miatt. 

Augusztusban robbanás történt a Diehl cég gyárában, Németországban, amely Ukrajna számára fegyvereket gyárt. Ebben az évben ez a második ilyen eset. A tűzoltók 9 óra 32 perckor kaptak jelzést a tűzről, a robbanás súlyos károkat okozott az épületben. A mentők a helyszínen két alkalmazottat találtak súlyos sérülésekkel. Az áldozatokat mentőhelikopterrel szállították kórházba. A robbanás a szomszédos utcában található városháza épülete mellett történt. A Diehl Defense képviselője elmondta, hogy a tűz következtében kémiai reakció következett be: a Dynitec kisméretű, körülbelül ujjbegynyi komponenseket gyárt, amelyek meggyújtják a rakétákban lévő robbanóanyagokat

Júniusban robbanás volt egy lengyelországi fegyvergyárban is, egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült. Robbanás volt egy kínai szénbányában is, rengeteg ember meghalt. Nemrég egy indiai vegyi üzemben történt robbanásban kilencen meghaltak. A katasztrófa az indiai Dombivli városban történt az Amudan Chemicals üzemében. A detonációt a vegyületek nem megfelelő keverése és tárolása okozta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!