Soros Györgyék a baloldallal karöltve már egy világgazdasági összeomlásra készülnek

Vágólapra másolva!
A Tűzfalcsoport arról számolt be, hogy a milliárdos-spekuláns már előre megérezhette vagy megtudhatta, hogy idén nyáron lesz egy tőzsdei összeomlás, hiszen már előtte eladta azokat a részvényeit, amelyek a legnagyobbat estek.
Vágólapra másolva!

A blog emlékeztetett, hogy Sorosék a Donald Trump ellen elkövetett merényletet megelőzően kezdték el shortolni a Truth Socialt, Trump médiaplatformáját. Idén nyáron pedig rejtélyes okokból megúszta az amerikai tőzsdei összeomlást is a nyáron azzal, hogy elkezdte csökkenteni a kitettségét "bizonyos eszközök" iránt, amikor azok meredeken elkezdtek zuhanni. 

SorosGyörgy
Fotó: Olivier Hoslet / EPA / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

A blog szerint

többek között 40 százalékkal csökkentette az Alphabet-kitettségét, és 2,4 százalékkal a Cloudflare technológiai cégbe tartott részvényeinek számát.

A lenti diagram is az mutatja meg, hogy júliusban éves csúcson volt a Google anyacége, majd mielőtt meredeken kezdett volna zuhanni, rögtön megvált részvényei nagy részétől

Fotó: Tűzfalcsoport

A blog rámutatott arra, hogy Soros mindamellett, hogy az utóbbi időben inkább ráfordult az egészségügyi és az energetikai szektorra, csak az elmúlt 4 hónapban 244 millió dollár értékben szállt be a SPY ETF-be, ami magában foglalja az 500 legnagyobb tőzsdei vállalatot

Azonban felhívták arra a figyelmet, hogy

a milliárdos ezúttal  arra spekulál, hogy gazdasági visszaesés lesz, hiszen 163 millió dollárral fogadott arra, hogy a közeljövőben tőzsdei összeomlás lesz. 

Azonban Soros György mellett az amerikai demokrata politikusokat is már többször megvádolták bennfentes kereskedéssel, példaként megemlítve Nancy Pelosi demokrata párti egykori házelnököt aki az elmúlt években jelentős tőzsdei vagyon szerzett. Jelentős befektetésekkel rendelkezik, egyik leghíresebb ügylete pedig az Nvidia részvények vásárlása volt. Férjével pedig az elmúlt években többször jelentős befektetéseket hajtottak végre, ami miatt felmerült a kérdés, hogy vajon belső információkhoz juthattak-e hozzá.

Többekben is felmerült már az a gyanú, hogy ezek a "megérzések" nem lehetnek a véletlen művei. Úgy látják, hogy 

az amerikai tőzsde már nem a szabad kereskedelem fellegvára, sokkal inkább egy szűk kör játékszere, ahol belsős információkat felhasználva degeszre keresik magukat mások káron

- írta a blog. 

Megjegyezték, hogy Sorostól ez a féle filozófia egyáltalán nem áll távol, hiszen ő vagyonának jelentős részét ezzel a módszerrel szerezte, és úgy tűnik, hogy a jövőben is ezt a képletet követi.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!