Hatalmas pánik tört ki, amikor kisiklott egy vonat Angliában

Vágólapra másolva!
Még a házak is megremegtek, amikor kisiklott egy vonat Audenshaw városában pénteken dél tájékán. A rendőrség és a tűzoltók még mindig a helyszínen vannak, hatalmas a tömeg a közeli utcákon.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem munkatársai ellepték az angliai Audenshaw városán áthaladó vasútvonal környékét, miután ebédszünetben kisiklott a településen egy vonat - írja a Mirror.

A helyiek azt hitték, hogy földrengés van, még a házak is megremegtek az eset után.

 A rendőrség és a tűzoltók jelenleg is a sínek közelében tartózkodnak a helyszínen. A jelentések szerint az egyik kocsi 45 fokos szögben állt, miután a szerelvény kisiklott. 

Éppen egy telefonos megbeszélésem volt, amikor éreztem, hogy az egész épület remegni kezd.

 "Beszéltem olyanokkal, akik közelebb laknak a vasútállomáshoz, náluk képek estek le a falról. Mindenki azt hitte, hogy földrengés van" - mondta egy helyi a lapnak.

Ez egy tehervonat, és olyan, mintha éppen jönne le a szerelvény a hídról. Nagy katasztrófa lett volna, ha leszakad

- magyarázta valaki más. 

A balesetben senki nem sérült meg, a mozdonyvezető is biztonságban van. 

Ahogyan arról már beszámoltunk, nemrég kisiklott a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity több kocsija a Keleti pályaudvar közelében. Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezetének jelentése szerint 

a balesetet törött csavarok okozták, amelyek az egyik sínpárt rögzítették korábban a váltó tolórúdjához.

 A jelentés szerint amikor egy vonat érkezik, a váltórúdnak át kell(ene) tolnia a szomszédos pályára terelő, úgynevezett csúcssíneket a helyes állásba, hogy a vonat a pályán maradjon. A törött csavarok miatt azonban ez nem sikerült, így azok a fősín mellett maradtak, és átterelték a szerelvényt a szomszéd pályára, ahol egy másik vonat érkezett.

Júliusban Romániában siklott ki a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat harmadik vagonjának egyik kereke Kőhalom (Rupea) térségében. Az incidens egy felújítás alatt álló pályaszakaszon következett be, amelynek egyetlen járható sínpárján óránként legfeljebb 30 kilométeres sebességgel közlekednek a vonatok. 

Óriási vasúti szerencsétlenség történt Ausztráliában, a vasércről híres Pilbara régióban: kisiklott a Rio Tinto bányaipari óriáscég önvezető tehervonata: a kár jelentős. Az utóbbi évekből több kellemetlen ügy köthető a bányavállalat nevéhez.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!