84 éves ételt találtak egy idős nő fagyasztójában

Vágólapra másolva!
Egy nem rég meghalt idős virginiai nő fagyasztójában egy 84 éves kekszre bukkantak a rokonok. A keksz ráadásul egészen jó állapotban volt.
Vágólapra másolva!

Szeptember 2-án meghalt Andy Wiseman 90 éves nagymamája. Wiseman nem sokkal a rossz hír után SMS-t kapott édesanyjától, aki éppen a nagyanyja otthonát takarította. 

Azt mondta, talált valami érdekeset: egy fagyasztott kekszet, amely 1940-ből származik.

A keksz mellett több étel is volt a fagyasztóban, azonban felmerül a kérdés, hogy miért tartották azt közel egy évszázadon át fagyasztva.

A kőkemény keksz mellett egy cetlit is találtak, amin a következő szöveg állt:

Ms. Dara L Chambers keksz készült 1940 augusztusában Blankenship otthonában.

image

Noha a cetli célja az volt, hogy tájékoztasson a keksz eredetéről, Wiseman számára azonban ez további kérdéseket vetett fel. Nem ismerte sem a „Chambers” sem a „Blankenship” nevet. Ezt követően beszéltek a nagymama nővérével, Sally-vel, aki felvilágosította őket néhány információval a keksszel kapcsolatban, és kiderült hogy a nagymama testvére, Harold első feleségének a családjának a süteménye volt a megtalált keksz.

Wiseman nagyanyjának nővére talált egy újságcikket amely Chambers halálát jelentették be 1940-ben, ugyanabban az évben, amikor a keksz készült.

Úgy gondoljuk, ez a keksz talán az utolsó adagból származik

 - mondta. 

Wiseman és édesanyja, aki  úgy sejti, hogy a keksz "valószínűleg egy régi szódás keksz ", azonban nem biztos abban, hogy pontosan milyen recept szerint készült. 

Wiseman úgy véli, hogy Harold nagybátyja élete nagy részében ragaszkodott a kekszhez. Harold halála után Wiseman nagymamája valószínűleg felkapta és a fagyasztójába tette – ahol szeptember a végi felfedezéséig pihent.

 Azt hiszem, a nagymamám egyszerűen nem tudta kidobni. Az sem valószínű, hogy a kekszet elrejtették aztán pedig ottfelejtették, mivel közvetlenül a fagyasztó ajtajában találtuk meg.

- mondta.

Wiseman szerint a keksz megkövesedett és kőkemény, és fagyasztószaga van.  A férfinak  és édesanyjának nincsenek határozott tervei arra vonatkozóan, hogy mit terveznek a későbbiekben a 84 éves keksszel - írja a Fox News.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!