Az elmúlt 100 év legpusztítóbb vihara érkezik

Vágólapra másolva!
Szinte fel sem lehet mérni, mekkora pusztítást okozhat a Milton hurrikán Floridában, amely a szakértők szerint az elmúlt 100 év legpusztítóbb vihara lehet. A lakosság nagy részének már csak alig maradt egy napja, hogy biztonságban elhagyja otthonát.
Vágólapra másolva!

A hatóságok tömeges evakuálást rendeltek el Tampa Bay térségében és a környező megyékben. Az autópályákon több kilométeres dugók alakultak ki, ahogy az emberek menekülni próbáltak a vihar elől. Florida partvidékén ugyanis több mint egymillió ember számára rendeltek el kötelező kitelepítést az állam történetének legnagyobb ilyen műveleteként az érkező újabb hurrikán miatt, miközben a rendőrség segítségével juttatják el a hiányzó üzemanyagot a benzinkutakra.

A kedd esti állapot szerint Floridában ugyanis az összes benzinkút valamivel több mint 17 százalékán már nem volt üzemanyag, ebből több mint 46 százalék a Tampa-öböl környékén helyezkedik el - írta meg a Magyar Nemzet.

Sokan azonban úgy döntöttek, hogy inkább az otthonukban vészelik át a vihart.

Jane Castor, Tampa polgármestere azonban azt közölte, hogy aki az evakuációs zónában marad, meg fog halni.

A szakértők 3-4,5 méteres vihardagályokra számítanak Tampa Bay térségében.

A Milton hurrikán kedden a Mexikói-öböl felett tartózkodott 4-es erősségű viharként, óránként 220 kilométer sebességű széllökésekkel. A számítások szerint a vihar a következő 24 órában veszíthet erejéből, de így is az elmúlt évszázad egyik legsúlyosabb hurrikánja lehet, ami nyugat felől éri el Floridát.


A Fehér Ház kedden bejelentette, hogy a hurrikán miatt Joe Biden elhalasztotta németországi és afrikai hivatalos útját. Az elnök Wisconsin államban egy nyilvános eseményen arra kérte a floridai lakosokat, hogy mindenben kövessék a helyi hatóságok utasításait.

A Milton hurrikán kevesebb mint két héten belül a második súlyos vihar, ami eléri Florida nyugati részét, a hatóságok még a Helene hurrikán által okozott törmeléket sem tudták mindenhol eltakarítani.

Gombos Edina az Instagramon számolt be arról, hogy floridai lakosokként ő és a családja is veszélyben vannak, miután a négyes erősségű Helene hurrikán után a napokban újabb hurrikán éri el az Egyesült Államok partjait.

Ez a mostani Milton más útvonalon halad majd, bennünket is érint, és lehet, hogy négyes erősségű lesz.

Van három napunk felkészülni rá, épp most már a benzinkútnál vagyok, megtankolom az autómat, ez is a felkészülés része.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!