Putyin nem kertelt, a világot érintő fenyegetésekről beszélt

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Független Államok Közössége (FÁK) államfőinek csúcstalálkozóján, a Kremlben 2024. október 8-án (Fotó: AFP)
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a Független Államok Közössége (FÁK) államfőinek csúcstalálkozóján, a Kremlben 2024. október 8-án (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
A globális helyzet egyre bizonytalanabbá válik, ahogy nemzetközi színtéren új és kiszámíthatatlan kihívások jelennek meg. Az államok közötti konfliktusok, civilizációs törések és a nemzetközi rend átalakulása mind felerősítik a bizonytalanságot, miközben egy új világrend van kialakulóban. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a folyamat visszafordíthatatlan.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy a nemzetközi kapcsolatok korszakváltáson mennek keresztül. Erről ír a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. 

Az államfő a kijelentését egy nemzetközi fórumon tette, amelyet a türkmén költő és gondolkodó, Mahtumkuli Fragi születésének 300. évfordulójára rendeztek. 

Beszédében Putyin hangsúlyozta Mahtumkuli törekvését a tisztaságra, az igazságosságra és az egyenlőségre az emberek, államok és nemzetek közötti viszonyokban, valamint a barátság és a jószomszédi viszony eszméinek fontosságát. 

Mindez ma is közel áll és érthető az értelmes emberek számára, és különösen aktuális és keresett a jelenlegi nehéz helyzetben, amikor a világot soha nem látott problémák fenyegetik a civilizációs szakadások, az etnikumok és felekezetek közötti konfliktusok miatt, s amikor a nemzetközi kapcsolatok a globális alapvető változások korszakába léptek, amikor egy új világrend alakul ki, amely tükrözi az egész bolygó sokszínűségét.

– mondta Putyin, aki szerint ez a folyamat visszafordíthatatlan.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!