Kigyulladt egy családi ház Garanyon, egy férfi meghalt

Vágólapra másolva!
Vasárnap este tűz ütött ki egy családi házban a szlovákiai Garany településen, a tűzoltók egy 64 éves férfi holttestét találták meg az épületben.
Vágólapra másolva!

A tűzoltóságot 22:30 körül értesítették arról, hogy lángokban áll egy családi ház. 

Mire a helyszínre értek, a ház tetőszerkezete már teljesen kigyulladt, majd beomlott.

A tűzoltók az oltás során rábukkantak egy 64 éves férfira, aki már nem mutatott életjelet, és a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

A tűz valószínűleg úgy keletkezett, hogy a fatüzelésű kályha kéményében felhalmozódott korom meggyulladt. 

Az anyagi kár körülbelül 8 ezer euróra (3,2 millió forintra) tehető. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben - írja a Paraméter.

Pár napja arról is beszámoltunk, hogy gazt égetett a kertjében egy idős férfi Tápiószentmártonban, azonban rosszul lett és beleesett a tűzbe. Nem élte túl. A helyieket megrázta a tragédia.

Szombaton egy budapesti társasházban volt tűz, ezért több ott lakónak is el kellett hagynia a épületet. A helyszínre kiérkező tűzoltók vízsugárra oltották el a lángokat.

Korábban arról is írtunk, hogy füstmérgezésben meghalt egy idős házaspár Tizsaderzsiben. Azután riasztották a katasztrófavédelmet, hogy a párhoz nem jutott be egy ismerősük. A ház ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki, de a lakókat már nem lehetett megmenteni. A hálószobában égésnyomok voltak, de a tűzoltók beavatkozására már nem volt szükség. Később kiderült, hogy a házaspár egyik tagja próbált segítséget kérni, de mire az ajtóhoz ért, elvesztette az eszméletét.

Arról is beszámoltunk, hogy tűz volt egy XVIII. kerületi lakásban is, mintegy két négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak a tizedik emeleti otthonban a Havanna utcában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!