Tömegverekedés volt egy üzlet parkolójában, többen megsérültek

Vágólapra másolva!
Egy gyalogos vette videóra, ahogy egy brit Tesco parkolójában egy banda több tagja is összeverekedett egymással, majd több ott parkoló autót is megrongáltak. A tömegverekedésben többen is megsérültek.
Vágólapra másolva!

A rendőrség körbezárta a Manchesterben lévő Tesco parkolóját, mivel október 12-én egy fegyveres banda randalírozott a szupermarket előtt. 

Egy helyi lakos éppen a kutyáját sétáltatta, mikor észrevett egy férfiakból álló csoportot, ahogy egy fehér teherautó mellett a fegyvereikkel harcolnak egymással. Miközben a banda tagok verekedtek, megállt a parkoló közepén két autó, amiből még több bandatag tag szállt ki, akik csatlakoztak a tömegverekedéshez. 

Néhány férfi azonban nemcsak a társát verte, hanem több parkoló autó ablakát is betörték.

Miközben a gyalogos videóra vette az erőszakos támadást, a többi szemtanú hívta a rendőrséget és a mentőket. Rendőrök teljesen lezárták a környéket, és az Underwood Road és az Ashworth Lane forgalmas pontjai hoz kordonokat helyeztek ki. 

A tömegverekedésben ketten könnyeben megsérültek, őket a mentősök a helyszínen ellátták. - írja a DailyStar

Fegyveres férfiak támadtak meg egy autót a Tesco előtt,
fegyverestámadás
 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a 47 éves Jesse Smith, egyelőre nem tudni milyen indíttatásból, ellopott egy markológépet, majd gyakorlatilag letarolt mindent, ami az útjába került. Amíg a rendőrök elfogták nagyjából kétmillió dolláros kárt okozott, épületeket, kerítéseket, villanyoszlopokat döntött ki,egy Walmart üzlethez érve pedig annak falát kezdte lebontani a markológép kanalával. Smithnél volt egy machete is, de ezt nem használta, berohant az üzletbe, a fegyvert pedig eldobta. Mint kiderült, a férfinak volt már priusza több lopás miatt, a mostani esetben emiatt is eljárás indul ellene a hatalmas rongálás mellett. 

Egy másik férfi pedig összetörte Aj Vej-vej kínai művész és aktivista szobrát az olaszországi Bologna városában, a Palazzo Favában rendezett kiállítás megnyitóján. Ezután a bolognai rendőrség szóvivője a helyi médiának azt nyilatkozta, hogy egy 57 éves cseh férfit letartóztattak a rongálás miatt, miután a múzeum biztonsági őrei elfogták.

Dallasban is történt hasonló eset, mikor a 21 éves Brian Hernandezt a dallasi városi börtönbe szállították, miután nagy értékű rongálással vádolták meg, amiért akár öt évi börtönbüntetést is kaphat, mivel a múzeumban betörte egy vitrin üvegét, és összetört egy a Kr. e. 6. századból származó görög amfórát és egy másik, Kr. e. 450-ből származó edényt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!