Újabb hírek érkeztek a kórházból Sallai Nóra állapotáról

Sallai Nóra
Sallai Nóra
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, a 44 éves színésznő és ötéves kisfia súlyos autóbalesetet szenvedtek Alsónémediben, még szeptember végén. A kisfiú végül nem élte túl a sérüléseit, édesanyja, Sallai Nóra életéért azóta is küzdenek az orvosok. Most friss hírek érkeztek a színésznő állapotáról, kiderült, mi vár még rá és hogyan érzi magát jelenleg.
Vágólapra másolva!

A tragikus autóbaleset szeptember 27-én, Alsónémediben történt, a 44 éves színésznő és 5 éves kisfia éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak, és egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra. Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így is hatalmas erővel nekiütközött. A becsapódás következtében a színésznő autója felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsai közé szorultak. A BMW utasai egy 18 és egy 21 éves fiatal voltak, ők kevésbé sérültek, saját lábukon szálltak ki a járműből, de végül a mentők őket is kórházba vitték, egyiküknek agyrázkódása, másikuknak combcsonttörése lett, az eset óta bujkálnak.

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után. A színésznő ötéves kisfia nem élte túl a sérüléseit. A színésznő állapotáról biztató hírek érkeztek
Fotó: TV2

Sallai Nóra kisfia nem élte túl a sérüléseit, az ötéves Bendét már a helyszínen is újraélesztették, később a kórházban belehalt sérüléseibe. A 44 éves színésznő azóta sem tért magához, számos műtéten átesett, de még hosszadalmas felépülési folyamat előtt áll. Férje korábban már megszólalt az állapotáról, akkor biztató híreket mondott, hiszen az orvosoknak már sikerült stabilizálni Sallai Nóra állapotát, azonban vérre még mindig szüksége van. A Jóban Rosszban egykori Mónika nővérét családja, barátai és férje minden nap látogatják az intenzív osztályon. Bár az állapota még súlyos, az operációknak köszönhetően már képes önálló légzésre, ami nagy előrelépést jelent. A további kezeléseket azután kezdhetik meg az orvosok, ha a színésznő már magához tért, egyelőre várakoznak.

Bár tényleg a javulás jelei láthatóak, még mindig válságos Nóri állapota. Már gép nélkül, önállóan lélegzik, ami nagy lépés. Még nagyrészt alszik, de egyre többször nyitja ki pár pillanatra az egyik szemét. 

Egyelőre nincs a tudatánál, de ez teljesen normális. Azt mondják az orvosok, 2-3 hétnyi altatás után hetek kérdése, mire a beteg teljes tudatával magához tér. Most erre várnak, aztán, ha már Nóri ébren van, tudják felmérni a további sérüléseket, a meglévőek súlyosságát, és hogy mire hogyan reagál. Ezután lehet folytatni a kezelését, kiírni az esetleges újabb operációkat és a rehabilitációt. Az viszont jól látszik, hogy Nóri erős, kitartó és nagy benne az élni akarás" -  mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő informátor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!