Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Így lopta el az értékes csomagot a ház elől egy futár

futár,Anglia
Fotó: BBC
Vágólapra másolva!
Kamera rögzítette, amint egy Amazon futár letesz egy csomagot egy ajtó előtt, azzal a lendülettel ugyanott ellop egy másikat. Azt a postás hagyta a ház előtt, egy mobiltelefon volt benne. Az eset Nottinghamben történt májusban, az illetőt az ajtónál felszerelt kamera buktatta le. A sértett anyja, Rosa Vasa megosztotta a videót az interneten, hogy figyelmeztessen másokat az esetleges lopásokra.
Vágólapra másolva!

Egy Amazon futár miután letett egy csomagot egy ajtó előtt, elvitt egy másikat. Történt ez májusban Nottinghamben 

- számolt be róla a BBC. A házra felszerelt kamera által készített felvételt is megosztották, amin jól látszik, mi történt. A posta által kézbesített csomagban egy körülbelül százezer forintot érő telefon volt.

Az embereknek pénzre van szükségük ahhoz, hogy megoldják a saját problémáikat.

Szívszorító, a fiam keményen dolgozott azért, hogy meg tudja rendelni a telefont" - mondta a sértett anyja, Vasa Rosa. „Megosztottuk a videót, az emberek nagyon segítőkészek voltak. Remélem, mostantól mindenki éberebb lesz" - tette hozzá. A 18 éves Nahum Brodskis tanulmányai mellett munkát vállal. Felvette a kapcsolatot az Amazonnal az eset után.

Frusztráló volt, több emberrel kellett beszélnem, de együttműködőek voltak

- magyarázta. Az Amazon szóvivője a következőket mondta: 

Nagyon magasak a követelményeink a kiválasztás során. Kivizsgáljuk az esetet. 

Egy étterem tulajdonosa buktatott le egy futárt, aki szemtelen módon beleevett egy olyan ételbe, amit ki kellett volna szállítania. A sofőr magyarázkodni kezdett, azonban a térfigyelő kamerák megmutatták az igazságot. Balesetet okozott egy figyelmetlen élelmiszerfutár a XI. kerületben, egy kiskunfélegyházi férfi pedig dílerkedéssel egészítette ki a fizetését.

Egy futárszolgálat dolgozója, miután ki szabadult a börtönből ismét bűnöző életet kezdett élni. Egy futárszolgálat csomagjainak árát sikkasztotta el, amivel több százezer forintos kárt okozott a futárcégnek. Sőt azért, hogy ne bukjon le még a csomagok vonalkódját is átragasztotta. A férfit az ügyészség sikkasztással vádolja.

Elhatározta, hogy az ügyfeleknek sikeresen kézbesített, készpénzes utánvételes csomagok árát megtartja. 

A kézbesített csomagok vonalkódját lefényképezte, majd kinyomtatta és azokat olyan csomagokra ragasztotta fel, ami szerinte értéktelen. Ezután ezeket kézbesítetlenként vitte vissza a cég telephelyére. 

A férfi ezzel a módszerrel néhány nap alatt 700 ezer forintot sikkasztott el és hat kézbesítési címkét hamisított meg.

A futár úgy bukott le, hogy az egyik vásárló panasz tett az egyik csomagra, amit a férfi kézbesített, majd a főnökei leellenőrizték a depóba vitt csomagokat, ahol észre vették, hogy több csomag súlya nem egyezik. Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetést, közügyektől aló eltiltást és a futárcégnek okozott kár visszafizetését javasolja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről