Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Káosz a Heathrow repülőtéren: több járatot is töröltek

Heathrow,késés,törölt,járat
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Több száz utast küldtek haza a világ egyik legnagyobb repülőteréről kedden este, miután meghibásodott annak informatikai rendszere. Rengeteg járatot töröltek, elveszett sok bőrönd.
Vágólapra másolva!

Órákig tartó késéseket tapasztalt nagyon sok utas a londoni Heathrow repülőtér 5-ös terminálján kedden este. Mint mondták, ezek után küldték őket haza - számolt be róla a Mirror

A kaotikus helyzetet állítólag technikai probléma okozta.

 Az érkező utasok bőröndjei eltűntek, nekik is sokat kellett várniuk. A legtöbben arra panaszkodtak, hogy nem tájékoztatták őket arról, hogy mi történik. Sokan a közösségi oldalakon fejezték ki csalódottságukat. 

Nem kommunikálnak velünk, nem hiszem, hogy záros határidőn belül meglesz a csomagom

- írta valaki. Szerdán már várhatóan a tervek szerint közlekednek a járatok. 

Támogatjuk a British Airways-t az informatikai problémák közepette.

 "Azt tanácsoljuk az utasoknak, hogy mielőtt kijönnek a repülőtérre, vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal" - áll a Heathrow nyilatkozatában. 

A birminghami repülőtéren is órákig kell sorban állniuk a nyaralóknak az építkezési munkálatok és a folyadékra vonatkozó új szabályozás miatt. Nemrég leállt az összes brit repülőtér beléptetőrendszere, óriási volt a káosz. Két nappal később pedig evakuálni kellett a londoni Gatwick repülőteret, miután megszólalt a tűzjelző. Az emberek pánikolni kezdtek, sokáig nem tudták, mi történik. 

Majdnem 100 utast nem engedtek felszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a WizzAir Szaúd-Arábiába tartó gépére. Csak a becsekkolásnál derült ki, nem megfelelő az utasok vízuma. Ketten elmondták, hogy a légitársaság egyáltalán nem tájékoztatta őket arról, hogy nem megfelelő a vízumuk:

Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma”. Nekünk, mint sok másik embernek, akik így jártak, egy egyéves többszöri belépésre alkalmas vízumunk van, voltunk már az országban, tudtuk, hogy vízumkötelezettség van, de miután nekünk van érvényes vízumunk, nem értettük a dolgot.

Az utasok azt is elmondták, hogy a gép, amire végül nem engedték fel őket, késett egy órát, amiről bár a WizzAir folyamatosan tájékoztatta őket, arról senki sem szólt nekik, hogy amennyiben nem rendelkeznek a „haddzsvízummal”, úgy hiába várnak, nem szállhatnak fel a gépre. Közel 100 utas volt érintett az incidensben, nemcsak a magyarok, külföldiek is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről