Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Olaf Scholz egyre őrültebb döntései miatt kitörhet a német-orosz háború, ami maga a világháború

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, orosz-ukrán háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, 2024.05.30.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A német kormány az utóbbi időben egyre több olyan döntést hozott, amely miatt bármikor kitörhet a német-orosz konfliktus, ezzel a világháború.
Vágólapra másolva!

A háborúval foglalkozó elfogulatlan szakértők és a békepárti politikusok, köztük Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor egyre többször figyelmeztetnek arra, hogy a Nyugat háborúpárti politikája hatalmas, minden eddiginél nagyobb katonai konfliktushoz, harmadik világháborúhoz vezethet. Németország jelenlegi politikai vezetésének felelőtlen lépései különösen veszélyt jelentenek a békére.

 

Németország vezetői háborús lázban égnek

Úgy tűnik, hogy a jelenlegi német politikai vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy Németország — és ezáltal akár egész Európa, valamint a NATO — fegyveres konfliktusba kerüljön Oroszországgal.

Olaf Scholz, német kancellár 

engedélyezte Ukrajnának, hogy a Németországból kapott fegyvereket oroszországi területen található célpontok ellen is bevesse, annak ellenére, hogy korábban szavakban határozottan ellenezte a lépést.

 

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, orosz-ukrán háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, 2024.05.30.
Nyugati fegyverekkel harcolnak az ukrán katonák és a nyugati zsoldosok az oroszok ellen
Fotó: AFP

Ez a német politika akár oda is vezethet, hogy Oroszország megelőző csapást mérhet Németországra.

Június 5-én orosz repülőgépek miatt riasztották a balti államok légtérvédelmi feladatait ellátó Luftwaffe vadászgépeket. A német Luftwaffe Typhoon vadászgépei a Lielvarde melletti légitámaszpontról szálltak fel, miután a Balti-tenger fölött két orosz repülőgépet észleltek. Az orosz gépek nem kommunikáltak a légi irányítással, sem a vadászgépekkel, csak a szerencsén múlt, hogy sikerült elkerülni egy olyan incidenst, amely kirobbanthatta volna a harmadik világháborút.

A Luftwaffe Typhoon egyik vadászgéptípusa
Fotó: Portofolio

De ha Olaf Sholz kancellári lépései nem lennének elegendőek, érdemes felhívni a figyelmet Boris Pistorius német védelmi miniszter szavaira, aki parlamenti meghallgatásán hangsúlyozta, hogy 

Németországnak készen kell állnia egy esetleges háborúra 2029-ig.

-
Az oroszok oldalán is sokan küzdenek
Fotó: AFP / AFP / (Photo by Alexander KHUDOTEPLY / AFP)

Boris Pistorius szerint három fő területre kell összpontosítani: a katonai állományra, a fegyverrendszerekre és a pénzügyi forrásokra, ezen kívül 

a német védelmi miniszter szerint érdemes lenne újra bevezetni a sorkatonaságot,

 valamint jelentős mértékben modernizálni a Bundeswehrt, azaz a német fegyveres erőket. A miniszter szerint mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy Németország megfelelően felkészülhessen az esetleges konfliktusokra.

Bár a Der Spiegel próbálta mentegetni a minisztert azzal, hogy az önkéntes szolgálatot favorizálta, amikor bemutatta a modelljét, és a sorkötelezettség szó el sem hangzott.

Boris Pistorius helyreigazította a híreket és egyértelművé tette: „Kötelező szolgálat nélkül nem fog működni.”

A védelmi miniszter a Zeit Online-nak elmondta, hogy középtávon egy rendeletnek lehetővé kellene tennie, hogy a fiatalokat akaratuk ellenére is szolgálatra kényszerítsék. 

Vlagyimir Putyin szerint az orosz-német kapcsolatok megszűnése az energiaágazatban a német vállalatok versenyképtelenné válásához juttathatja el a német gazdaságot, ami súlyos következményekkel járhat egész Európa számára. Putyin világossá tette, hogy készek azonnal válaszcsapásra a németek ellen.

Nem véletlen, hogy a németek egyre jobban félnek a háborútól. 

Olaf Scholz német kancellár döntése, hogy az ukrán fegyveres erők német fegyverekkel csapást mérhetnek Oroszországra, veszélyes következményekkel jár Németországra nézve 

mondta Sarah Wagenknecht Bundestag-képviselő. Kiemelte, az események ilyen alakulása esetén Németország területén ellenségeskedések kezdődnének „Aki német fegyverekkel ellenségeskedést visz át Oroszország területére, annak az a kockázata, hogy azt Németország területére is bevonzza” – hangsúlyozta Wagenknecht.

A nemzetközi baloldal magyarországi ügynökei is a háború pártján állnak

Az agresszív baloldali alaknak, Magyar Péternek és TISZA nevű pártjának egy politikai chatcsoportjában Magyar Péter hívei a sorkatonaság bevezetése mellett érveltek a német védelmi miniszterhez hasonlóan, de lebuktak.

Belgorod, város, Oroszország, nyugati rész, orosz-ukrán határ, támadás, romok
Már érte csapás az orosz területen lévő Belgorodot is. Akkor is csak a szerencsén és a még meglévő részleges józanságon múlt, hogy nem tört ki a világháború
Fotó: Photo by Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP / Photo by Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Magyar Péter ezen kívül ahhoz az Európai Néppárthoz akar csatlakozni az Európai Parlamentben, amelynek vezetője, Manfred Weber szintén a háborúpárti őrület egyik fokozója.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.04.10., UkránOroszháború
Ukrán katonák harci cselekmény közben
Fotó: Anadolu via Getty Images/Wolfgang Schwan

Európa nagyon rég állt ilyen közel ahhoz, hogy egy óriási, mindent elpusztító világégésben megsemmisüljön, és ha a háborúpárti politikusokon múlik, ez a vég elkerülhetetlen. A béke záloga csak a békepártiak többségbe kerülése lehet az összeurópai és uniós politikában.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről