Putyin találkozója baljós előjel a háborúval kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök a katonai egyetemek és akadémiák legjobb végzőseivel tart találkozót a Nagy Kreml-palota Szent György-termében.
Vágólapra másolva!

Az eseményen a védelmi minisztérium, a rendkívüli helyzetek minisztériuma, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), a Szövetségi Gárdaszolgálat (FSZB), a Nemzeti Gárdacsapatok Szövetségi Szolgálata, a belügyminisztérium, a Nyomozó Bizottság és a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat felsőfokú katonai iskoláinak

 több mint 600 legjobb diplomásával találkozik

 - írja a TASZSZ.

Az orosz elnök hagyományosan júniusban tart ilyen találkozókat. A hagyomány alól csak egyszer, 2020-ban, az új koronavírus-járvány idején tettek kivételt. Abban az évben videóbeszéd formájában gratulált a diplomásoknak.

Egy tavalyi hasonló eseményen Putyin azt mondta, hogy a végzősök hamarosan katonai egységek és hadseregvezetői hivatalok parancsnokságát veszik át,

ezért hatalmas felelősséget kell vállalniuk. Felszólította őket, hogy teljes odaadással, energiával, feddhetetlenséggel, kitartással, bátorsággal, határozottsággal és a bajtársaik vezetésére való készséggel teljesítsék feladataikat.

Szavai szerint 

nem szabad elfelejteni, hogy a katonai egységekben való tisztelet kivívásához nemcsak a vezetői tulajdonságait kell bizonyítani, hanem példamutatóan kell vezetni, és gondoskodni kell a beosztottakról".

Az orosz szolgálati állomány integritása, összetartása, egységes akarata és győzelmi képessége a parancsnokok kitartó és könyörtelen munkáján alapul, amelyet minden katonával és tengerésszel együtt végeznek - tette hozzá Putyin.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről