A németek többsége azonnal elzavarná a migrációpárti Scholz-kormányt

german flags
Fotó: RALF HIRSCHBERGER / DPA / AFP
Vágólapra másolva!
Egy friss közvélemény-kutatás során megkérdezték a németeket, hogy mi a véleményük a balliberális kormányuk migránspolitikájáról. Az eredményből az olvasható ki, hogy a német társadalom véleménye nem egyezik meg Olaf Scholz kormánypolitikájával, és 2015-höz képest mára már a többség elutasítja a tömeges bevándoroltatást.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet a közvélemény-kutatás foglalkozó Insa nevű cég felmérését mutatta be, mely szerint 

a válaszadók nagy többsége, 74 százaléka szerint a várakozásukkal szemben a szociáldemokrata–zöld–liberális német kormány nem tesz meg mindent a migráció megfékezéséért.

Ezzel szembeni véleményt a megkérdezettek alig 17 százaléka adott, ők elégedettek Olaf Scholz kancellár és csapata munkájával.

A németek 72 százaléka szerint helyes, hogy az EU külső határain kívül is lefolytatják a menekültügyi eljárásokat, míg csak 16 százalék szerint helytelen az intézkedés. A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy jelenleg az EU-ban csak Magyarország áll ki határozottan emellett.

A felmérésből az derült ki, hogy a jövőben már nem engednének be több bevándorlót, érkezzen illegális vagy legális úton, tehát elutasítják a bevándorlás minden formáját. Ennek legfőképpen az az oka, hogy a lakosság az évek alatt felismerte, a bűncselekmények megsokasodásáért egyértelműen külföldi állampolgárok a fő felelősek. 

A lap ismereti, hogy 2023-ban a bűncselekmények mögött 41 százalékban migránsok álltak, ezek közül 10-ből 6 erőszakos bűncselekmény volt. Az is megjegyzendő, hogy a migránsok 2023-ban 48,8 milliárd euróba kerültek Németországnak mely majdnem annyiba kerül, mint a teljes német hadsereg, a Bundeswehr.

Az eredmények azt mutatják, hogy hihetetlenül nagy a szakadék aközött, amit a németek akarnak, és amit a kormánytól kapnak. Az országot kormányzó hármas koalíció olyan programot épített ki, amely a migránsoknak járó juttatásokat bővíti, gyorsított állampolgárságot biztosít több millió újonnan érkezettnek, lazítja a bevándorlási szabályokat, és tervezi a bevándorlás fokozását egy sor nem uniós országból

- írta a lap. 

Mint ahogyan azt korábbi cikkünkben is megírtuk, a német társadalom már 2023 végén is elutasította a világ minden tájáról érkező személyek szabályozatlan és ellenőrizhetetlen beáramlása. Írtuk, 

ezen személyek jelenlegi beáramlása jobban megrázza a német társadalmat, mint a 2015/16-os menekülthullám, amikor még sokan hittek Angela Merkel (CDU) korábbi kancellár „Wir schaffen das" („Megoldjuk!") jelmondatában.

Mára már az emberek azonban rájöttek, hogy az akkoriban érkezőket nem igazán sikerül(t) integrálni a társadalom többségébe. Közölték, hogy a német társadalom kétharmada úgy vélekedik, országuk nem tud több illegális bevándorlót befogadni.

Nem meglepő, hogy a közvélemény-kutatások eredményei alapján egy erős jobbra tolódás figyelhető meg a német politikában. A német társadalom többsége egyúttal előrehozott választásokat szeretne, mindazonáltal, ha ez megtörténne, a kormánypártok óriási választási pofont szenvednének el, így ennek esélye a nagyon jelentős problémák ellenére is csekély. Korábban írtuk, hogy a hárompárti koalíció szempontjából sorsdöntőnek számít a három keleti tartományban (Brandenburg, Szászország, Thüringia) szeptemberben tartandó választás. Ha ugyanis addig nem lesz képes javítani a pozícióján a hárompárti kabinet, akkor könnyen lehet, hogy már a 2025-ös parlamenti választás előtt szétesik ez a formáció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!