A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Bombariadó miatt kiürítették a pozsonyi repülőteret

Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt ideiglenesen felfüggesztették a légi járatok indítását a pozsonyi nemzetközi repülőtéren (BTS), az érkező repülőgépeket továbbra is fogadja a légikikötő - közölte az MTI-vel a repülőtér sajtószolgálata szerdán.
Vágólapra másolva!

A beérkezett bombafenyegetés miatt szerdán, nem sokkal reggel kilenc óra előtt evakuálták a pozsonyi repülőtér teljes terminálját, és felfüggesztették a járatok indítását - közölte Veronbika Demovicová, a BTS szóvivője.

A repülőtéren jelenleg a rendőrség pirotechnikai szakértői végeznek ellenőrzést, ennek befejezéséig a járatok indítása szünetelni fog.

A repülőtérre érkező járatokat a korlátozás csak részben érinti, a gépek leszállhatnak, ám az utasaiknak a fedélzeten kell várakozniuk a rendőrségi ellenőrzés végéig. Ez jelenleg a SmartWings, a Ryanair és a Mavi Gok légitársaságok összesen 5 járatát érinti.

Frissítés: 

A rendőrség szakemberei a légikikötőben végzett vizsgálat során nem találtak robbanóanyagot, így 

a repülőtér termináljába visszatérhettek az utasok, és a személyzet elkezdhette az ideiglenesen felfüggesztett járatok feldolgozását.

 A bombariadó 6 érkező és 9 induló járat esetében okozott késést - közölte a BTS, számolt be róla az MTI.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, májusban országszerte több iskolában is bombariadó volt. A tűzszerészek azonnal a helyszínre siettek és kiürítették az intézményeket. Kiderült, hogy a fenyegetéseket online kapták az iskolák. Összesen nyolc iskolába érkezett fenyegetés arról, miszerint bombát rejtettek el az épületben.

Nyíregyházán a Bánki Donát Műszaki Technikum diákjainak kellett elhagyniuk az iskola épületét bombariadó miatt, ugyanis 

egy telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy fél 12-kor felrobban az ott elrejtett bomba.

 Azonban a szakemberek átvizsgálták az egész épületet, de nem találtak semmit, ezért folyatódhatott a tanítás. Szombathelyen két iskolában is bombariadó volt. Először a Paragvári utcában lévő iskola közel 800 diákjának kellett elhagynia az épületet, miután a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A gyerekeket a közeli Agora MSH-ba vitték át, ahol biztonságban voltak amíg a rendőrök átvizsgálták az iskola teljes területét. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!