Hivatalosan is Donald Trump a republikánusok elnökjelöltje

trump
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
A Fox News számolt be arról, hogy Donald Trump volt amerikai elnök érzelmekkel telve tért vissza a nyilvánosság elé, mindössze két nappal azután, hogy egy pennsylvaniai nagygyűlésen merényletet követtek el ellene.
Vágólapra másolva!

Donald Trump a hétvégén Milwaukee-ban tartott republikánus nemzeti kongresszuson lépett először a nyilvánosság elé azóta, hogy túlélte az ellene elkövetett merényletet a hétvégén. A közönség soraiban hangos éljenzés tört ki, amikor Trump, fülén kötéssel a helyére tartott. A Fox News beszámolója szerint a volt amerikai elnök végül Lee Greenwood híres dalára, a "God Bless the USA"-ra (Isten áldja Amerikát!) lépett be az arénába, és a jelenlévők óriási ovációval fogadták.

Sokan várják őt vissza a Fehér Házba

A Fox News tudósítása szerint Trump ezután helyet foglalt, hogy meghallgassa a különböző hozzászólásokat, időnként elérzékenyült, ahogyan a volt elnök támogatói felvázolták, miért kellene az amerikaiaknak 2025-ben visszaküldeniük őt a Fehér Házba. Mint ismert, a szombati merénylet ellenére Trump ragaszkodott ahhoz, hogy a kongresszus a tervezett időpontban folytatódjon, vasárnap este érkezett Milwaukee-ba, és alig több mint két nappal az ellene elkövetett merénylet után először jelent meg a nyilvánosság előtt.

Hivatalosan is ő az elnökjelölt

Trump hétfőn a rendezvényen hivatalosan is bebiztosította a republikánus jelöltséget: ő a republikánusok elnökjelöltje. A volt elnök meghozta a várva várt döntést az alelnök-jelöltről is, és JD Vance ohiói szenátort választotta alelnöknek.

Trump várhatóan csütörtök este beszéddel zárja a konvenciót, és a pennsylvaniai halálos lövöldözés után várhatóan új hangsúlyt fektet majd az egység hangsúlyozására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről