Egy magyar díler látott el droggal egy osztrák várost

rendőrség, rendőrautó, illusztráció
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Letartóztatta az osztrák rendőrség azt a 30 éves magyar férfit és osztrák társát, aki a magyar határhoz közeli Fürstenfeld települést látta el különböző drogokkal.
Vágólapra másolva!

Hosszú nyomozói munkát követően a grazi ügyészség utasítására házkutatást tartottak a két gyanúsítottnál - egy 30 éves magyar  és a 25 éves osztrák férfinél - ahol kábítószereket, többek között kannabiszt és amfetamint foglaltak le. Bebizonyosodott, hogy a gyanúsítottak Fürstenfeld körzetében több mint 30 vásárlót láttak el illegális szerekkel egészen 2023 eleje óta. Továbbá két hamisított okmányt is lefoglaltak, amik egy 35 éves marokkói férfithoz köthetők aki illegálisan tartózkodott Ausztriában - számolt be a Kleine Zeitung.

A két férfit a helyszínen őrizetbe vették, az illetékes rendőrségre kísérték, majd le is tartóztatták őket. A Kleine Zeitung úgy tudja, hogy bebizonyosodott:

 a két férfi nem csupán egy-két embernek szállított kábítószert, hanem nagyjából 30 portát látott el drogokkal. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a két férfi mire számíthat, azonban az bizonyos, hogy az őrizetbe vétel után nem sokkal ugyanis az ügyész utasítására a graz-jakomini börtönbe szállították mindkettőjüket. A nyomozás pedig eközben is folyik, mivel a lap szerint közel sem derítették fel az összes vásárlójukat: a hálózat és a vásárlók feltárása ezekben a percekben is folyamatban van - írta meg a Ripost.

drog
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash / Hal Gatewood

Egy hónappal ezelőtt pedig rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint találtak a nyomozók Németországban. Több tucat tonna, több milliárd euró értékű kokaint vontak ki a forgalomból  - jelentette be a baden-württembergi állami bűnügyi hivatal és a stuttgarti nyomozó hivatal, valamint a düsseldorfi ügyészség.

A hatalmas mennyiségű kábítószert először tavaly fedezték fel a hamburgi kikötőben, és Dél-Amerikából származik.

Németország legnagyobb kokainfogását követően több szövetségi államban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Bajorországban, Berlinben, Brandenburgban, Hamburgban, Hessenben és Alsó-Szászországban is házkutatásokat tartottak, amelyek eredményeként hét elfogatóparancsot adtak ki - írta a DW.

Hamburg északi kikötővárosa a kokain európai kontinensre való bejutásnak egyik legfrekventáltabb helye. A kikötő Németország legnagyobb és Európa harmadik legnagyobb tengeri kikötője, ahol naponta több mint 23 000 konténerhajó halad át.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről