Ami Trumppal történt, az Hollandiában is megtörténhet

Geert Wilders
Fotó: Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP
Vágólapra másolva!
Geert Wilders holland politikus szerint a Donald Trump elleni merényletkísérletet Európa bármely pontján véghez lehet vinni, és arra intette a közvéleményt, hogy ne becsüljék alá a jobboldali politikusokkal szemben gerjesztett gyűlöletet.
Vágólapra másolva!

Nigel Farage-hoz és Robert Ficóhoz hasonlóan Geert Wilders is a liberális médiát tette felelőssé a Donald Trump elleni gyűlölet szításáért, miután a jelenlegi amerikai elnökjelöltet szombaton egy pennsylvaniai gyűlésen lelőtték. A merénylet szerencsére kudarcba fulladt, a golyó csak a fülén találta el a republikánusok várható jelöltjét.

A holland jobboldali politikus az X-en azt írta:

Sok baloldali politikus és a média gyűlöletretorikája, amely a jobboldali politikusokat rasszistának és nácinak bélyegzi, nem maradhat következmények nélkül. A tűzzel játszanak.

Hozzátette, hogy ami az Egyesült Államokban történt, az Hollandiában is megtörténhet, így nem szabad a fenyegetést alábecsülni.

Közölte:

A jobboldali politikusokkal szembeni gyűlölet nálunk is példátlan. Ahol szükséges, jelentősen meg kell növelni a biztonságukat

Majd kijelentette, hogy szereti Amerikát, és bízik benne, hogy Trump lesz a következő elnökük, mert nála "senki sem érdemli meg jobban".

A Breitbart emlékeztet, hogy az európai politikus számára nem ismeretlen a politikai erőszak, hiszen évekig 24 órás biztonsági szolgálatot volt kénytelen alkalmazni és biztonságos házban élni, miután radikális iszlamisták fenyegették meg a 2008-as Fatima című filmje miatt, amely bírálta a muszlim vallás teológiai alapvetéseit. A Szabadságpárt (PVV) vezetője elmondta, hogy még mindig naponta több halálos fenyegetést kap. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről