Bóka János: A magyar EU-elnökség elkötelezett a lojális együttműködés mellett

Kovács Zoltán, az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnöksége operatív feladatainak előkészítéséért és lebonyolításáért felelős kormánybiztos, és Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter
Fotó: Hungarian presidency
Vágólapra másolva!
Magyarország soros EU-elnöksége elkötelezett az európai uniós tagállamokkal és intézményekkel folytatott lojális együttműködés mellett - közölte hétfőn Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter az X-en.
Vágólapra másolva!

Bóka hangsúlyozta, hogy az uniós tagállamokat és intézményeket meghívták az elnökségi rendezvényekre, melyek célja a közös kihívások kezelése. Kiemelte azt is, hogy ezen a feladaton és felelősségen minden tagország és uniós intézmény osztozik.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy

az Európai Unió a tagállamok által alkotott nemzetközi szervezet, az Európai Bizottság pedig az EU intézménye, és a testület nem válogathatja meg, hogy mely intézményekkel vagy tagállamokkal akar együttműködni.

Az Európai Bizottság minden döntése politikai megfontolásokon alapul? - vetette fel Bóka János.

Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője előzőleg az X-en azt tette közzé, hogy az Európai Bizottság tagjaiból álló biztosi kollégium nem látogat Magyarországra.

v

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről