A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Magyarázkodnak és bocsánatot kérnek a felháborító olimpiai megnyitó miatt

Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia szervezőbizottsága magyarázkodik a botrányos megnyitóünnepség miatt, azt bizonygatják, nem állt szándékukban senkit sem megbántani. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rövid közleményben reagált.
Vágólapra másolva!

– Úgy képzeltük el az ünnepséget, hogy bemutassuk országunk értékeit és elveit, ezért nagyon elkötelezett üzenetünk van. Csodálatos és látványos ceremóniát ígértünk, de erős üzeneteket is küldünk a párkapcsolatról, a nőkről… Valóban népszerűsíteni akartuk a francia nőket és a szerelmet. Az volt az ötletünk, hogy reflexiót váltsunk ki, a lehető legerősebb üzenetet. A NOB-bal együtt dolgoztunk az irányelveinken, a témán és azokon az üzeneteken, amelyeket át akartunk adni a ceremónia során – Tony Estanguet, a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke így magyarázkodott az olimpia megnyitóünnepségét ért rengeteg és felháborodott bírálat hatására. (Ezek szerint tehát az utolsó vacsorán gúnyolódó, meztelen törpével és szakállas nőkkel provokáló műsorral kívánták átadni az üzeneteket.)

Thomas Bach, NOB, olimpia
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke beszél a testület végrehajtó bizottsági ülésén Párizsban
Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Kai Pfaffenbach

Mindezt beismerésnek is tekintjük a Magyar Nemzet szerint, 

az utolsó vacsora kigúnyolásával a hagyományos értékek kifigurázása volt a cél.

Az utolsó vacsora kigúnyolása a párizsi olimpia megnyitó ünnepségén
 

A Nemzetközi Bizottság (NOB) a mellébeszélésből nem is kért, vasárnap esti közleményében csupán a lényegre, a bocsánatkérésre összpontosított.

A NOB tudomásul vette és üdvözli a Párizs 2024 Szervezőbizottságának magyarázatát megnyitó ünnepséggel kapcsolatos magyarázatát. A napi sajtó-összefoglalójában a szervezőbizottság azt hangoztatja, nem állt szándékában, hogy tiszteletlenséget mutasson bármely vallási csoport vagy hittel szemben. Megismételték, hogy a szándékuk éppen ennek az ellenkezője volt toleranciát és közösséget akartak mutatni. A szervezőbizottság azt is kifejezte, ha bárkit is megsértettek bizonyos jelenetekkel, az egyáltalán nem volt szándékos és ezért bocsánatot kérnek

– áll a NOB-nak az X-en is posztolt közleményében.

A szervezőbizottság nem dolgozhat függetlenül, a NOB vezetői pontosan tudták, hogy mi készül - hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!