Újabb részletek derültek ki a Trump elleni merényletről

Vágólapra másolva!
Friss információk derültek ki Donald Trump ellen elkövetett merényletről. Az FBI szerint a merénylet végrehajtásában az elkövetőnek nem volt segítője, és eddig nincs nyoma annak, hogy mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna – mondta el vasárnap újságíróknak Christopher Wray, az FBI igazgatója.
Vágólapra másolva!

A nyomozó iroda igazgatója elmondta, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszban van. Most azt vizsgálják, hogy mi volt a merénylet indítéka. Mindeddig a közösségimédia-oldalain sem találtak fenyegető írásokat vagy bejegyzéseket - írja a Magyar Nemzet.

Christopher Wray szerint a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan. Az autójában egy gyanús szerkezetet is találtak, amelyet vizsgálat alá vetettek.

Az ABC News arról számolt be, hogy a merénylő 8 lövést adott le a támadás idején.

Az ügyben mind gyilkossági kísérlet, mind pedig belső terrorizmus miatt folytatnak vizsgálatot. 

Az FBI arra összpontosít, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, támadás érte Donald Trumpot Pennsylvaniában a választási gyűlésén szombaton. Egy 20 éves férfi a fülét találta el az elnökjelöltnek. A támadót a helyszínen agyonlőttek a titkosszolgálat emberei.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről