A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Muszlim terroristák akartak robbantani az olimpiai megnyitó előtt

Vágólapra másolva!
Franciaország 46 országtól kért rendőri és katonai segítséget az olimpia idejére. Az elmúlt 48 órában már a második embert tartóztatták le terrorveszély miatt.
Vágólapra másolva!

Újabb terroristát tartóztattak le a rendőrök nem sokkal az olimpiai megnyitó előtt. A 18 éves férfi az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet követője volt, és ismerte a kedden őrizetbe vett férfit, akivel vélhetően együtt készítettek elő merényletet Gironde-ban.  

Az egyik fiatalt még kedden őrizetbe vették, három nappal a 2024-es párizsi olimpiai játékok nyitóünnepsége előtt.

Egyelőre nem tudni, hogy az olimpiához kapcsolódó támadást tervezett-e. A másik fiút 48 órával az első gyanúsított letartóztatása után, csütörtökön délelőtt egy nyaralóban fogták el – közölte az Országos Terrorelhárítási Ügyészség a Le Figaro-val. A két Gironde-i származású, egyidős fiatal ismeri egymást. 

A másik fiatalra egy közösségi hálón történő nyilvános üzenetváltás után figyeltek fel a hatóságok

és hozták összefüggésbe a korábban letartóztatott fiúval.  Mindketten rendőrségi őrizetében vannak. A két fiú az interneten tette közzé, hogy 

terrortámadásra készülnek és többeket felszólítottak az Iszlám Állam nevében, hogy csatlakozzanak hozzájuk. 

Az olimpia előtt egyre inkább felütik a fejüket az erőszakos cselekedetek. Tegnap beszámoltunk róla, hogy rálőttek egy magyar kommunikációs vezetőre franciaországi Nantesben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!