Kihallgathatják a titkosszolgálat igazgatóját

TRUMP, Donald
Fotó: Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt amerikai elnök az ellene elkövetett merényletet követően biztató üzenetet adott ki, amelyben arra buzdította az amerikaiakat, hogy maradjanak erősek és elszántak. A Breitbart összefoglalója szerint az elnök azt üzente, hogy "ebben a pillanatban fontosabb, mint valaha, hogy összefogjunk, és megmutassuk igazi amerikai jellemünket, erősek és elszántak maradjunk, és ne hagyjuk, hogy a Gonosz győzzön".
Vágólapra másolva!

"Köszönöm mindenkinek a tegnapi gondolatait és imáit, mert egyedül Isten volt az, aki megakadályozta az elképzelhetetlent" - tette közzé a Truth közösségi oldalon.

Hozzátette a Breitbart szerint, hogy

"Ehelyett rugalmasak maradunk a hitünkben, és dacosak a gonoszsággal szemben. Szeretettel gondolunk a többi áldozatra és családjukra. Imádkozunk a sebesültek felépüléséért, és szívünkben őrzünk emléket annak a polgárnak, akit oly szörnyű módon öltek meg. Ebben a pillanatban fontosabb, mint valaha, hogy összefogjunk, és megmutassuk igazi amerikai jellemünket, erősek és elszántak maradjunk, és ne hagyjuk, hogy a Gonosz győzzön. Őszintén szeretem az országunkat, és szeretem Önöket, és alig várom, hogy ezen a héten Wisconsinból beszélhessek nagyszerű nemzetünkhöz".

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

A támadás alatt is volt ereje üzenni

A fentebbi üzenet megerősítette azt a vizuális üzenetet, amelyet a merénylet napján küldött a világnak, amikor is a merényletkísérlet után felállt, ökölbe szorította a kezét, és azt kiáltotta: "Harcolj!".

Az ikonikus pillanatot széles körben megosztották a közösségimédia-platformokon, mint az erő és a bátorság szimbólumát. Korábban ezt üzente Trump a támadás után:

"Szeretnék köszönetet mondani az Egyesült Államok Titkosszolgálatának és az összes bűnüldöző szervnek a gyors reagálásért a lövöldözésre, amely a pennsylvaniai Butlerben történt. A legfontosabb, hogy részvétemet fejezzem ki a gyűlésen megölt személy családjának, valamint egy másik súlyosan megsérült személy családjának. Hihetetlen, hogy ilyen cselekményre sor kerülhet az országunkban. A lövöldözőről, aki már halott, egyelőre semmit sem tudni. Engem egy golyó lőtt meg, amely a jobb fülem felső részébe fúródott. Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mert sistergő hangot hallottam, lövéseket, és azonnal éreztem, hogy a golyó átszakítja a bőrömet. Nagy vérzés lépett fel, így aztán rájöttem, hogy mi történt. ISTEN ÁLDJA AMERIKÁT!"

A republikánusok most Kimberly Cheatle, a titkosszolgálat igazgatójának kihallgatását tervezik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről