Percről percre

Ukrajna rakétákkal és drónokkal támadta Oroszországot, a legnagyobb csapás Moszkvát érte

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, tank, katona, Csasziv Jar
Ukrán katonák az orosz állásokat lövik a donyecki Csasziv Jar közelében 2024. augusztus 17-én
Fotó: MTI/EPA/24. gépesített dandár
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 910. napjáról.

 

21:56
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Kurszkot bombázták az oroszok

Ukrajna állítása szerint Oroszország összesen 27 irányított bombát dobott le Kurszk megyére.

20:55
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Németország tovább támogatja Ukrajnát

Németország további támogatásáról biztosította Ukrajnát és szomszédját, Moldovát - a német államháztartásban tervezett takarékossági intézkedésekről szóló viták ellenére - szerdán Chisinauban Olaf Scholz német kancellár.

"Németország nem fogja elhanyagolni Ukrajna támogatását" - ígérte Scholz a Chisinauban Maia Sandu moldovai elnökkel közös sajtóértekezletén. "Addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg az szükséges, és mi leszünk az ország legnagyobb támogatója Európában" - mondta, hozzátéve, hogy csak az Egyesült Államok mint nagyhatalom tesz többet Ukrajnáért.

19:55
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország ismét elfoglalt egy ukrán falut Donyeckben

Moszkva erői átvették az irányítást az ukrán Zselanne településen, az ország keleti donyecki régiójában, Pokrovszk körzetében – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz erők hónapok óta nyomulnak Pokrovszk város kulcsfontosságú stratégiai központja felé.

A város elfoglalása veszélyeztetné Kijev védelmi képességeit és ellátási útvonalait, közelebb hozva Oroszországot kitűzött céljához, a teljes donyecki régió ellenőrzéséhez.

19:13
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Kulcsfontosságú területet ért támadás Kurszkban

Az ukrán különleges erők megerősítették, hogy csapást mértek Kurszk megye pontonátkelőhelyére - közölte a Különleges Műveleti Erők augusztus 21-én.

17:35
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Légvédelmi rendszert vett célba Ukrajna Rosztovban

Az ukrán erők augusztus 21-én csapást mértek egy orosz S-300-as légvédelmi rendszer állására az oroszországi Rosztovi megyében, Novosahtinszk közelében – közölte a vezérkar.

16:37
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Két ukrán rakétát lőttek le Kurszk régió felett

Két ukrán rakétát és két pilóta nélküli légijárművet (UAV) lőttek le éjszaka a Kurszk régió felett – jelentette be Alekszej Szmirnov, a régió megbízott kormányzója.


 

15:45
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna vereséget szenvedhet Kurszk megtámadása miatt

Az Ukrán Fegyveres Erők (APU) Kurszk régió elleni támadása Ukrajna vereségének felgyorsításával fenyeget, és ezáltal Oroszország javára szóló béketárgyalásokhoz vezethet – írja a Die Welt.

Christoph B. Schlitz kifejtette: "Először is, a Nyugat azon hajlandósága, hogy rövid távon sürgősen fegyvereket szállítson, inkább csökken, mint nő” – jegyezte meg a megfigyelő. Emlékeztetett Michael Kofman amerikai elemző értékelésére, aki annak a véleményének adott hangot, hogy a nyugati országok a konfliktus eszkalálódásától való félelme miatt most tartanak az új fegyverek átadásától.

„Másodszor, Ukrajna minden valószínűség szerint nem képes megtartani a megszállt a területek feletti ellenőrzését."

15:03
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb drónt lőttek le Orjol felett

Az ukrán fegyveres erők (AFU) egy drónját lőtték le Orjol régió felett – számolt be Andrej Klicskov a Telegram csatornán.

Augusztus 21-én Ukrajna több tucat drónt indított Oroszország öt régiójába. A légvédelmi rendszerek 45 repülőgép típusú drónt fogtak el az éjszaka folyamán. 11 drónt semmisítettek meg a moszkvai régió felett, 23-at Brjanszk felett, 6-ot Belgorod felett, 3-at Kaluga felett, 2-t Kurszk felett.

14:31
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna kivonja csapatait Vyemka településről

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) parancsnoksága sietve megkezdte a csapatok kivonását a Donyecki Népköztársaságban (DPR) Vyemka pályaudvarról, amelyet augusztus 19-én vettek ellenőrzésük alá az orosz egységek – számolt be Andrej Marocsko katonai szakértő.

Elmondása szerint északi irányban az ukrán fegyveres erők parancsnoksága igyekszik elkerülni egységei bekerítését. Az ukrán hadsereg az orosz csapatok Ivano-Daryevka és Vyemka állomás térségében történő sikeres előretörése után északnyugati irányban vonja ki csapatait.

Hozzátette: az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága további tüzérségi egységeket telepített Zvanovkára, amelyek tűzvédelmet nyújtanak a visszavonuló katonáknak, és igyekeznek lassítani az orosz csapatok előrenyomulásának ütemét.

13:40
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Rajtaütés Luhanszknál

Az Orosz Fegyveres Erők (AF) megkezdték az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egységeinek megsemmisítését a Luhanszki Népköztársaságban (LPR) Belogorovka közelében – közölte Andrej Marocsko katonai szakértő.

 

12:41
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Németország nem akar segélyeket fizetni az ukrán menekülteknek

A németországi Brandenburg szövetségi tartomány miniszterelnöke, Dietmar Woidke megkérdőjelezte az Ukrajnából érkező menekültek további ellátását, és aktívabb munkára szólította fel őket – számolt be a Die Zeit.

Woidke hozzátette, hogy „sokkal több ukrán dolgozik az Európai Unió (EU) más országaiban”, mint Németországban. Hangsúlyozta, hogy Berlinnek ezen változtatnia kell, mivel Németországnak olyan munkaerőre van szüksége, amely pozitív hatással lenne az ország gazdaságára.

Olaf Scholz német kancellár augusztus 17-én kijelentette, hogy Németország volt és marad Ukrajna legfontosabb támogatója Európában.

11:46
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország megállíthatatlanul tör előre Donyeckben

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erői ( RF Fegyveres Erők ) továbbra is előrenyomulnak a Donyecki Népköztársaságban (DPR) Pokrovszk és Toretsk irányában – számolt be a Deep State.

Megjegyezték, hogy Pokrovszk irányában orosz csapatok haladtak előre Zsuravka falu környékén, Krasznij Yar felé közeledve.

Ezenkívül a Deep State szerint az orosz hadsereg egységei Zselannoje és Nyikolajevka települések környékén is előretörtek.

10:57
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Továbbra is ég Rosztovban egy olajraktár

Vaszilij Golubev Rosztovi megye kormányzója szerint a katasztrófavédelem már harmadik napja küzd egy tűzzel a Rosztovi megyei Proletarszk egyik olajraktárában, miután augusztus 18-án drónokkal csapást mértek az objektumra.

10:19
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntörmelékek zuhantak le Romániában

Drón roncsaira találtak az ukrán határhoz közeli román városban. A román védelmi szakemberek megvizsgálták a helyszínt, és bizonyítékokat gyűjtöttek a további vizsgálathoz. Románia intézkedéseket hozott az ukrán határ közelében élő polgárai védelmére, beleértve a légiriadó menedékhelyek építését és a drónvédelmi rendszerek telepítését.

09:27
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások hallatszottak Hmelnickij megyében

Helyi idő szerint hajnali 4 óra körül robbanások hallatszottak Hmelnickij megyében – jelentette a Suspilne. Az ukrán légierő korábban az ország több régióját érintő dróntámadások veszélyére figyelmeztetett. 

08:29
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Kijevbe utazik az indiai miniszterelnök

Narendra Modi indiai miniszterelnök mai bejelentése szerint a héten Kijevbe utazik, ahol áttekintik a lehetőségeket az Ukrajna és Oroszország közötti háború békés rendezéséről – írta a Reuters.

Modi ma Lengyelországba látogat, pénteken utazik Kijevbe, ami az első látogatása indiai miniszterelnöknek Ukrajnában a diplomáciai kapcsolatok 30 évvel ezelőtti felvétele óta.

07:49
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna célba vette Moszkvát

Az orosz légvédelem tíz ukrán támadódrónt lőtt le augusztus 21-re virradó éjszaka Moszkva közelében, „az eddigi egyik legnagyobb, drónokkal Moszkvát támadó kísérletben” - jelentette be Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.  

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a drónokat Moszkvai területen lőtték le, amikor a főváros felé tartottak. Az ukrán hadsereg egyelőre nem kommentálta a támadást. (Kyiv Independent)

06:52
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin meglepetésszerű látogatást tett Csecsenföldön

Vlagyimir Putyin orosz elnök augusztus 21-én meglepetésszerű látogatást tett a Csecsen Köztársaságban, hogy ellenőrizze az ukrajnai frontvonalra készülő csecsen csapatokat - 13 év óta először látogatott el a térségbe, írta a Kyiv Independent.

Putyin Ramzan Kadirov csecsen hadúrral együtt bejárta az orosz különleges erők csecsenföldi egyetemét, ahol a csapatok az ukrajnai frontvonalra készülnek - jelentette az orosz állami média. „Amíg olyan embereink vannak, mint ti, addig abszolút, abszolút legyőzhetetlenek vagyunk” - mondta Putyin a csecsenföldi csapatoknak.

 

06:16
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6607 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8738 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 35 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:01
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas evakuáció készül Szumiban

Az ukrán hatóságok összesen 45 ezer lakos evakuálását tervezik Szumi területről - közölte Ihor Klimenko belügyminiszter . "Megpróbáljuk meggyőzni azokat az embereket, akik nem akarnak elmenni, megértjük az okaikat , de minden gyereket evakuálnunk kell” - mondta Klimenko, hozzátéve, hogy az evakuáltakat Poltava és Kijev területére viszik.

Az Ukrajna és Oroszország északkeleti határán fekvő Szumi területet naponta érik támadások.

 

04:57
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Kilencezer rakéta, 14 ezer drón

Olekszandr Szirszkij az ukrán hadsereg főparancsnoka nyilvánosságra hozott egy statisztikát, eszerint az oroszok több mint 9000 rakétát és 14 000 drónt lőttek ki Ukrajnára a háború kezdete óta.  Szirszkij adatai szerint a kilőtt rakéták közül 5197-nek polgári célpontja volt. További adat szerint az ukrán légvédelem több mint 2400 rakétát és 9200 drónt semmisített meg.

 

04:51
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!