Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 918. napjáról

 

14:16
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna drónokkal támadott négy orosz régiót

Az orosz légvédelmi rendszer négy orosz régióban semmisített meg ukrán támadó drónokat. A védelmi osztály szerint 18 UAV-t semmisítettek meg Brjanszk, Kaluga, Belgorod régiók és a Krím felett.
 

12:47
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Belgorodot támadta

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) pilóta nélküli légijárművei (UAV) támadtak meg három települést Belgorod régiójában – jelentette be a régió vezetője Vjacseszlav Gladkov aTelegram csatornáján.

Gladkov szerint Petrovka, Bocskovka és Gorkovszkij falvakat érte támadás. Az UAV-támadás következtében magánháztartásokban és mezőgazdasági vállalkozásokban keletkeztek károk. Az egyik ház teljesen leégett.

11:17
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Nagyszabású dróntámadás Brjanszk ellen

Az orosz légvédelmi erők (ADF) visszaverték a pilóta nélküli légi járművek (UAV) tömeges támadását a Brjanszki régió felett – jelentette be Alexander Bogomaz, a régió kormányzója.

A támadás két hullámban történt. Először a légelhárító tüzérek nyolc repülőgép típusú drónt semmisítettek meg egy órán belül. 50 perccel később további három drónt lőttek le. Áldozatok vagy károk nem történtek.

10:14
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy F-16-os vadászgép

Az egyik nemrégiben Ukrajnába szállított F-16-os vadászgép lezuhant egy orosz tömeges támadás visszaverése közben – közölte az ukrán vezérkar augusztus 29-én. 
 

09:40
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

USA nem oldja fel a korlátozásokat

Mivel az Egyesült Államok továbbra sem engedélyezte, hogy Ukrajna a rakétákkal támadjon Oroszország belsejében lévő célpontokra - hogy minimalizálja Oroszország tömeges támadásait -, Ukrajna kénytelen belföldi gyártású drónokat alkalmazni a repülőterek és kilövőhelyek megcélzására. 

09:01
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Biztonsági egységek Kurszkban

Az orosz hatóságok fegyveres önkéntes „biztonsági” egységeket hoznak létre Kurszkban. Az önkéntes különítmény tagjai kiképzést és fegyvereket kapnak a "törvény és rend" fenntartása érdekében, miközben az ukrán csapatok továbbra is előrenyomulnak. 

07:57
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok menekülnek Kupjanszkból

Az ukrán erők kaotikusan menekülni kezdtek a harkovi régióbeli Kupjanszk közelében elhelyezkedő állásaikból, fegyvereket és lőszereket hagyva maguk után - jelentette Andrej Marocsko katonai szakértő.

05:07
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok irányítóközpontját semmisítették meg Csasziv Jar közelében

A Yug csoport FPV drónjainak orosz üzemeltetői megsemmisítették a drónok egyik ukrán irányítópontját Csasziv Jar térségében - ezt jelentették az orosz védelmi minisztériumnak. A találat következtében a drónközpont berendezései, valamint az ellenséges legénység is megsemmisült - tették hozzá.

04:29
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Nyolc ukrán drónt lőttek le a Brjanszki régió felett

Az orosz légvédelmi erők egy órán belül nyolc drónt semmisítettek meg a Brjanszki régió felett. A régió kormányzója, Alexander Bogomaz ezt a Telegram-csatornáján jelentette be. Személyi sérülés és kár nem történt.

04:25
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint húszezren érkeztek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére 2024. augusztus 29-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7579 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 15602 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 77 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. 

04:23
augusztus 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!