A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Oroszország szörnyű veszélyről értesítette a szerbeket

Vágólapra másolva!
A legfrissebb hírek szerint különös veszélyre figyelmeztetnek: zavargásokra készülnek egyes csoportok Szerbiában. Oroszország erre vonatkozó információkat osztott meg a balkáni állam vezetésével.
Vágólapra másolva!

A Magyar nemzet írta meg, hogy Alekszandar Vucsics azt közölte: az orosz biztonsági szolgálatok arra figyelmeztették Belgrádot, hogy tömeges zavargások készülnek Szerbiában, amelyek végső célja a puccs és az ország törvényesen megválasztott vezetésének megdöntése. A Blic szerbiai napilap beszámolója szerint, a Biztonsági-információs Ügynökség vizsgálja az információkat.

Vucsics azt mondta, nem fog nekik sikerülni

Igen, hivatalos információkat kaptunk az Oroszországi Föderációtól, hivatalos csatornákon keresztül továbbított információkat. Foglalkozunk vele, erre szakosodott emberek végzik az ezzel kapcsolatos a munkájukat

– erősítette meg a médiaértesüléseket a köztársasági elnök. Vucsics hozzátette: akik erőszakkal próbálnak elérni valamit, azoknak nem fog sikerülni, mert Szerbia halad előre, és semmi sem fogja megállítani. 

egyház, templom, vallás, Szerbia, Szent Száva, Belgrád
Belgrádban szörnyű dologra készülhetnek
Fotó: Shutterstock

Ez állhat a háttérben

A Magyar Nemzet szemléje szerint a balkáni országban a napokban tüntetések kezdődtek, melyek célja a lítiumbányászat megakadályozása. A szerb kormány a minap fogadta el azt a határozatot, amely értelmében újra lehet indítani a brit-ausztrál Rio Tinto bányászati vállalat két évvel ezelőtt leállított lítiumbányászati projektjét. A szerb alkotmánybíróság korábban alkotmányellenesnek nyilvánította a belgrádi kormány két évvel ezelőtti döntését a projekt leállításáról, miután megállapították, hogy az nem összeegyeztethető sem a törvényekkel, sem az alkotmánnyal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!