A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Újabban divat kolostorokban üdülni

Vágólapra másolva!
Új üdülési forma terjed a nyugat-európai országokban, az úgynevezett "kolostorturizmus". A csendes kolostorokban megnyugvást kereső turisták garantáltan megszabadulnak minden e világi problémától, persze, mindezért borsos árat kell fizetniük.
Vágólapra másolva!

Ausztriában is számos apátság használja ki azt a lehetőséget, hogy a pénzcsinálásban megfáradt üzletemberek, bankárok, közéleti személyiségek és politikusok számára elmélkedési lehetőséget és egy kis titkos zugot nyújt, a csend és a béke oázisát - tehát menekülést a mindennapi stressztől.

Magyarországon egyetlen utazási iroda sem foglalkozik kifejezetten ezzel az üzletággal, mégis - a GSZT című turisztikai szaklap szerint - egyes szerzetesrendek, egyéni megbeszélés alapján, lehetőséget nyújtanak arra, hogy néhány vállalkozó kedvű, pihenni vágyó idegen megpihenjen sajátos világukban. Őket a rend tagjaitól elkülönítve szállásolják el, de részt vehetnek az étkezéseken, a szentmiséken és a közös programokon is.

A magyarországi lelkigyakorlatos házak - amelyek között van táncos és meditatív jellegű, de párok számára is szerveznek hétvégi lelki wellnesst - szállást is nyújtanak a résztvevők számára, tehát végeredményben turisztikai szolgáltatást végeznek.

Külföldön - így például a Távol-Keleten - óriási üzlet a kolostorturizmus: a nepáli kolostorokban való elmélkedésnek ugyancsak megkérik az árát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!