Cseresznyés-mandulás pite

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten édes piték receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

200 gramm lisztből, 100 gramm cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 100 gramm vajból és 3 tojás sárgájából 1 csipet sóval gyúrjunk tésztát, majd tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.

Egy keverőedénybe tegyünk 100 gramm szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 gramm cukrot, 1 egész tojást, 1 tojás sárgáját, 100 gramm mandulaőrleményt, 1 csipetnyi sót.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25 centiméteres kerek sütőformát.
A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 gramm kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is.
Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!