Mézes almalekvár

Vágólapra másolva!
Mai receptünkhöz, ahogy a héten minden finomsághoz, fahéjat használunk. A keleti fűszer, mely régen fizetőeszközként  is szolgált, nem csak sütibe finom, hanem sok húsfélét, mártást is elkészíthetünk vele. A tippeket szakácsunk, Kaldeneker György adja.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 kg savanykás alma, 6 pohár kristálycukor, 1 pohár méz, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűbors, fél teáskanál őrölt szerecsendió, 3-4 szem szegfűszeg

Az almákat tisztítsuk meg, vágjuk négyfelé, a magházat távolítsuk el, majd szeleteljük fel. Tegyük egy nagy lábasba, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, mézet és a fűszereket. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön, legalább 30-40 percig főzzük.

Tisztára mosott befőttesüvegekbe töltsük a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal és fordítsuk fejre öt percig. Így tartósítószer nélkül tudjuk sokáig eltárolni a mézes almalekvárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!