Hozzávalók: 600 g (4 szelet) vajhalfilé, 20 centiméteres darab póréhagyma, 2 evőkanál vaj, darált rózsabors, só, friss fűszerlevelek (citromfű, bazsalikom, zsálya, kakukkfű), 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
Tálaláshoz fürtös paradicsom és spárga.
A halszeleteket szórjuk meg darált rózsaborssal, kenjük meg olívaolajjal. A pórét hosszában vágjuk négyfelé, majd a 20 centis csíkokat forrásban lévő vízbe dobjuk bele, és fél perc múlva vegyük ki. A vajhalszeletek oldalára tekerjünk a leforrázott pórécsíkokból, fogvájóval tűzzük hozzá. Fűszerleveleket az olajjal bekent hal mindkét oldalára simítsuk, majd tegyük a hűtőbe legalább két órára. Így a fűszerek íze az olajtól még jobban átjárja a halat.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a fűszeres halszeleteket, és mindkét oldalát 2-2 percig süssük. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor száraz lesz!
Egy nagy tányérra tegyünk egy csokor megfőzött zöldspárgát, tetejére a sült halat és mellé az olívaolajban megsütött fürtös paradicsomot.
Természetesen, ha nem áll rendelkezésünkre ennyiféle zöldfűszer, akkor használjunk egyféle szárított fűszert, vagy elkészíthetjük kaporral és petrezselyemzölddel is.