Hozzávalók: 40 dkg sovány marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 evőkanál margarin, só, őrölt bors, 1 dl tejszín, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál étkezési keményítő
Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig míg a hagyma üveges nem lesz, majd tegyük bele a kis kockákra vágott marhahúst is. Sóval, őrölt borssal, összevágott kaporral fűszerezzük. Ha a pároló levét elfőtte, pótoljuk vízzel.
Ha a hús megpuhult, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a szaftot. Dúsítsuk tejszínnel, ízesítsük citromlével, és jól forraljuk össze. Tálalás előtt még szórjunk bele frissen összevágott kaprot.
Tálaljuk nagy tányérokra, köretnek főtt árpagyöngyöt készítsünk.
Forrásban lévő sós vízben addig főzzük az árpagyöngyöt, míg a szemek megpuhulnak, majd leszűrjük és kevéske vajjal keverjük össze.