Hozzávalók: 8-10 db friss szardínia, 3 db tojás, 250 g zsemlemorzsa, liszt a panírozáshoz, étolaj a sütéshez, só
A szardíniák pikkelyeit éles késsel kaparjuk le, majd nyissuk fel a hasüreget és a beleket távolítsuk el. Alaposan mossuk meg hideg vízben. Csepegtessük le, és papír kéztörlővel töröljük szárazra. Sóval dörzsöljük be alaposan.
Egy tálba üssük fel a tojásokat. A besózott halakat forgassuk meg lisztben, majd mártsuk a felvert tojásba, és utána hempergessük bele a zsemlemorzsába. Felhevített, bő étolajban körülbelül öt percig süssük, míg ropogós piros nem lesz.
Itassuk le a felesleges zsiradékot, majd tálaljuk tálkákba. Körítsük hasábburgonyával vagy rozmaringos sült burgonyával, friss zöldsalátát kínálhatunk mellé.