Hozzávalók: 6-8 db kisebb méretű eltenni való uborka, 1 db kisebb sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 3 evőkanál cukor, 2 dl fehér borecet, 2 teáskanál mustármag, 1 teáskanál kurkuma, 6-8 szem egész bors
Az uborkákat mossuk meg alaposan, a sárgarépát tisztítsuk meg. Uborkagyalunk szeleteljük fel hosszúkásan mindkettőt.
Egy nagyobb lábasban hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott hagymát, és pároljuk pár percig. Öntsük hozzá az ecetet, adjunk hozzá fél liter vizet, a cukrot, sót, az egész borsot, a mustármagot és a kurkumát.
Érdemes a levet megkóstolni, és ha szükséges, utólag ízesíteni saját ízlés szerint. A levet forraljuk fel, majd tegyük bele a felszeletelt uborkát és répát. Vegyük le a tűzről és töltsük befőttes üvegekbe. Zárjuk le jól.
Pár nap elteltével már fogyasztható is. Száraz, hűvös helyen sokáig eltartható.
Grillezett lazacszelet tetejére tálalva is fogyaszthatjuk.