Hozzávalók: 350 g búzaliszt, 150 g rozsliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só
Tegyük egy keverőtálba a liszteket, adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót és a cukrot. Elektromos dagasztóval kezdjük el keverni, közben kis adagokban adjuk hozzá a langyos vizet. Csak annyi vizet tegyünk a liszthez, hogy kemény kenyértésztát tudjunk dagasztani.
Addig keverjük, míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük meleg helyre, takarjuk le konyharuhával, és kelesszük addig, míg kétszeresére dagad.
Borítsuk egy lisztezett deszkára, gyúrjuk át jól, majd formáljuk oválisra.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlapra, tetejét villával szurkáljuk meg, és kelesszük még legalább fél órán keresztül. Előmelegített, forró 180-190 fokos sütőben süssük körülbelül 45-50 percig.
Tipp: még izgalmasabbá tehetjük kenyerünket, ha a tésztájába egy maréknyi pirított tökmagot vagy diót dagasztunk.
Zacskóba téve, hűtőszekrényben egy hétig is eltartható.