Hozzávalók: 4 báránycsülök, só, bors, 6 ág rozmaring (3 a pácoláshoz, 3 a főzéshez), 1 fej fokhagyma, olívaolaj, 3 fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 1 zöldpaprika, 3 dl vörösbor, 2 szál sárgarépa, 1 fej karalábé, 2 kisebb cukkini, 1 evőkanál keményítő, fél csokor friss menta
A báránycsülköket dörzsöljük be sóval, őrölt borssal, rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a fűszerek jól átjárják.
Egy lábasban forrósítsunk fel olívaolajat, tegyük bele a befűszerezett csülköket, majd minden oldalon hirtelen süssük elő. Tegyük mellé a félbevágott vöröshagymát, pár gerzed fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Pirítsuk pár percig, majd engedjük fel vízzel és pár deci vörösborral úgy, hogy háromnegyedig ellepje. Sózzuk, borsozzuk, pár szál rozmaringgal fűszerezzük.
![]() |
Fedjük le fedővel és pároljuk addig, míg a hús puha nem lesz. Párolás közben forgassuk. A vége felé tegyük a párolóléhez a csíkokra vágott sárgarépát, karalábét és cukkinit. A szaftot hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. Legvégül friss mentalevelet vágjunk bele.
Tálaljuk a csülköt nagy tányérra, szedjünk mellé a párolt zöldségből, csorgassuk meg szósszal. Köretnek zöldséges kuszkuszt tálaljunk.