Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 csokor zöldspárga, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg Anikó sajt, 10 db tojás, 1 dl tejszín, őrölt szerecsendió, őrölt bors, 3 evőkanál olívaolaj, só, 1 evőkanál vaj.
Főzzük meg a burgonyát, majd kihűlés után hámozzuk meg és szeleteljük fel úgy, mintha rakott krumplit készítenénk. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felkarikázott burgonyát és a hagymát. Ízesítsük sóval, darált borssal, majd kevergetve pirítsuk meg. Kenjünk ki egy közepes méretű, kerek, peremes sütőformát, majd öntsük bele a pirított burgonyát. Főzzük meg sós vízben a két-három centisre feldarabolt spárgát. Ha elkészült, szedjük át hideg vízzel telt edénybe, hűtsük és csepegtessük le.
Üssük egy kis tálba a tojásokat, reszeljük bele a sajtot, adjuk hozzá a tejszínt. Sóval, őrölt szerecsendióval és őrölt borssal ízesítsük. Keverjük jól össze, majd öntsük a burgonya tetejére. A spárgadarabokat helyezzük rá ízlésesen, majd tegyük előmelegített sütőbe, 150-160 fokon süssük 25-30 percig.
Ha elkészült, vágjuk cikkekre, friss-ropogós salátalevelekkel tálaljuk.