Hozzávalók:
4 db csirkemell filé, 2 db érett őszibarack, 2 evőkanál natúr joghurt, 1 teáskanál őrölt római kömény (kumin), 1 teáskanál pirospaprika, 4 szelet sonka, 2 evőkanál olívaolaj, só, feketebors.
Elkészítése:
A csirkemelleket vágjuk hosszában kétfelé, úgy, hogy nagyjából kéttenyérnyi szeleteket kapjunk. Ízesítsük sóval, daráljunk rá borsot, szórjuk meg őrölt római köménnyel és pirospaprikával, majd kenjük be natúr joghurttal. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
A befűszerezett hússzeletekre tegyünk egy-egy szelet sonkát, tetejére egy cikket a félbevágott őszibarackból, göngyöljük fel, majd tűzzük össze fogvájóval. Kenjük meg olívaolajjal, és faszénparázson süssük pirosra.
Elkészíthetjük serpenyőben is: forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a csirketekercseket, majd minden oldalát süssük egy-egy percig. Előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre.
Ha elkészült, vágjuk ferdén kétfelé, körítsük kuszkusszal vagy rizzsel. Igazi ínyencek a tetejére rozmaringos meggy chutneyt is kanalazhatnak.