A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Rozsos zsemlék

Vágólapra másolva!
Nincs jobb meglepetés egy hétvégi reggelen, mint amikor frissen sült zsemlékkel ébresztjük a családunk tagjait.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2.5 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt, fél pohár fehér búzaliszt, 1 pohár rozsliszt, 2 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaj, 1 csomag szárított élesztő, 1 dl tej, 2 dl víz
(1 pohár 250 milliliter űrmértékű mérőedényt jelent)

Elkészítése:
Szórjuk a többféle lisztet egy dagasztóedénybe, adjuk hozzá a sót, az élesztőt, a cukrot, és a szobahőmérsékletű vajat. Kezdjük el dagasztani (kézimixerrel is lehet), majd kis adagokban öntsük bele a tejet és a langyos vizet is.

Dagasszuk legalább öt percig, míg a tészta az edény falától kezd elválni. Tegyük langyos helyre, szórjuk meg a tetejét liszttel, és kelesszük addig, míg a kétszeresére nem dagad.

Forrás: Kaldeneker György receptjei



A sütőlapon kelesszük még legalább tíz percig a zsemléket, majd a tetejüket fakanállal hosszanti irányban nyomjuk be. Szórjuk meg jól rozsliszttel, utána tegyük előmelegített 170-180 fokos sütőbe, és süssük 15-20 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!