Hozzávalók:
25 dkg füstölt tofu, fél evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál világos szójaszósz, 2 evőkanál étolaj, 4 gerezd fokhagyma, 25 dkg apró szemű csiperkegomba (konzerv is lehet), 1 csokor friss korianderlevél, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a wokot, majd ha már elég forró, öntsük bele az étolajat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, keverjük el jól.
Öntsük hozzá a megmosott és jól lecsepegtetett gombát, majd erős lángon állandóan kevergetve hevítsük egy-két percig.
Daráljunk rá borsot és a tegyük hozzá az egy centis kockákra felvágott tofut is.
Forrósítsuk jól össze, majd csorgassuk rá a szójaszószt. Hagyjuk egy percig, hogy forrjon, majd hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be.
Tálaláskor durvára összevágott friss korianderlevelet keverjünk hozzá. Köretnek hosszúszemű párolt rizst készítsünk.