Hozzávalók:
2 db narancs leve, 40 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db zöldségleves kocka, só, 5 dkg mandula, 5 dkg tökmag
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékba, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a kis darabokra összevágott sütőtököt, és a lereszelt gyömbért. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítsük a leveskockával, sóval és kevés darált borssal.
Főzzük nagyjából 15 percig, majd kézi mixerrel pürésítsük. Tegyük vissza újra a tűzre, keverjük hozzá a narancsok kifacsart levét és forraljuk jól össze.
Egy nagy száraz serpenyőbe tegyük a szeletelt mandulát és a tökmagot. Kis lángon állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára.
Tálaljuk leveses csészékbe, tetejére pirított mandulát és tökmagot szórjunk.