Hozzávalók:
1 csomag tofu, 1 db kisebb cukkini, 1 fej lilahagyma, 2 evőkanál bazsalikomos pesztó, fél-fél sárga és piros kaliforniai paprika, 2 evőkanál olívaolaj, darált bors
A salátához:
1 kígyóuborka, 5 szem paradicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 teáskanál fehérbor ecet, darált bors, 2 evőkanál olívaolaj, só
Elkészítése:
Vágjuk falatnyi kockákra a tofut és a paprikákat. Szeleteljük fel fél karikákra a cukkinit, és vágjuk cikkekre a lilahagymát. Váltakozva fűzzük fel bambusznyársakra a tofut és a zöldségeket.
Tegyük egymás mellé egy nagy tálra a nyársakat, kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot és kenjük be alaposan a bazsalikom pesztóval. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
A salátához vágjuk kis kockákra az uborkát és a paradicsomot, tegyük egy salátás tálba. Keverjük hozzá az összetépkedett petrezselyem zöldjét és a mustárt. Ízesítsük darált borssal, sóval, ecettel és csorgassuk meg az olívaolajjal, majd óvatosan keverjük össze.
Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérokra, köretnek kuszkuszt és tavaszi salátát kanalazzunk mellé.
A salátát elkészíthetjük hónapos retekből, édesköményből, újrépából, főtt burgonyából és céklából is.