Hozzávalók
A tésztához: 2.5 pohár sima búzaliszt, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt, fél csomag friss élesztő, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál vaj, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csipetnyi só.
A töltelékhez: 1 pohárnyi málnalekvár, 70 dkg málna, 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 csipetnyi fahéj, 1 csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor
1 pohár = 2,5 dl
Elkészítés
A tésztához morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjunk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Öntsük bele egy keverőtálba a kétféle lisztet, és ízesítsük egy csipetnyi sóval. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, majd kezdjük el dagasztani - dagasztógéppel vagy kézzel - és kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, majd a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Addig keverjük míg a tészta elválik az edény falától. Tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére.
Ha megkelt, borítsuk liszttel megszórt deszkára és nyújtsuk egy centi vastagságúra. Kenjünk ki egy közepes méretű tepsit vajjal, szórjuk meg liszttel és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Igazgassuk el a széleinél, hogy a tepsit teljesen kitöltse. Oldalainál nyomkodjuk kissé a peremére, nehogy a málna leve sütéskor kifolyjon.
Kenjük meg a kinyújtott tésztát a málnalekvárral, majd szórjuk rá a málnaszemeket. Elkészítéséhez használhatunk mélyhűtött "gurulós" málnát is.
Tegyük egy keverőtálba a lisztet, morzsoljuk bele a hideg vajat, adjuk hozzá a porcukrot, csipetnyi fahéjat, sót és a vaníliás cukrot. Morzsoljuk jól össze, majd szórjuk a málnaszemekre.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 percig süssük .