Cseresznyés fordított sütemény

Vágólapra másolva!
Ha valami igazán különleges, gyümölcsös csemegére vágyunk, süssük meg ezt a cseresznyés süteményt.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg vaj, 15 dkg darált mandula, 5 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg cukor, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál tej

A töltelékhez: 70 dkg cseresznye, 5 dkg vaj, 2 evőkanál cukor

Elkészítése:
Kenjünk ki vajjal egy körülbelül 23 centiméter átmérőjű kerek tortasütő formát, majd szórjuk meg cukorral. Magozzuk ki a cseresznyét, majd azt is szórjuk a kivajazott formába, és kezünkkel igazgassuk el a szemeket.

A tésztához tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, szórjuk rá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra.

Egyenként üssük hozzá a tojásokat, jól dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a sütőporral összekevert lisztet, öntsük hozzá a tejet, és a végén keverjük bele a darált mandulát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Evőkanállal kanalazzuk a cseresznye tetejére, simítsuk egyenletesre, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 25-30 percig.

Ha elkészült, hagyjuk hűlni öt percig, majd tegyünk a sütőforma tetejére egy nagy tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk fejre. Óvatosan vegyük le a süteményről a formát, majd szeleteljük cikkekre.

Könnyebben elkészül a sütemény, ha a sütőforma alját sütőpapírral béleljük ki, és azt kenjük meg vajjal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!