Hozzávalók:
1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált feketebors
Elkészítése:
Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. Így a vízben, könnyebben kihullik a magja.
Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátástálba.
Kockázzuk fel körülbelül egy centis darabokra a feta sajtot, majd azt is tegyük a dinnye tetejére. Tépkedjük rá a mentaleveleket, daráljunk rá feketeborsot, majd csorgassuk meg pár evőkanálnyi olívaolajjal.
Óvatosan, kezünkkel keverjük össze, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Tegyük hűtőszekrénybe, hogy jéghidegre hűljön, majd salátástálba tálaljuk. Hűsítő nyári saláta grill pecsenyékhez is. Azonnal fogyaszthatjuk, ha jégbehűtött dinnyéből készítjük el.