Hozzávalók:
2 db érett avokadó, 15 dkg füstölt pisztráng, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál majonéz, fél db zöldcitrom leve, csipetnyi só, darált bors, 1 teáskanálnyi reszelt friss torma
Elkészítés:
Hámozzuk meg az avokadókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szétszedett füstölt pisztrángot is. Vigyázzunk a pisztrángban lehetnek szálkák, azokat távolítsuk el!
Ízesítsük dijoni mustárral, reszelt tormával, kevéske darált borssal, sóval, majd kanalazzuk hozzá a majonézt is. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjön nagyon szét, majd tálaljuk üvegtálkákba. Pirítóssal és salátalevelekkel fogyasszuk, de betölthetjük kivájt nagy szemű paradicsomokba is.
Elkészíthetjük füstölt lazaccal vagy tonhalkonzervvel is.